Románia 2–1-re győzött Felcsúton Izrael ellen

2023. November 19. / 17:59


Románia 2–1-re győzött Felcsúton Izrael ellen

– Nyilvánvaló, ha a meccset Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben játsszák, több tízezren szoríthattak volna Alon Hazan szövetségi kapitány együttesének, ám elmondható, hogy az MLSZ és a magyar kormány segítségével így is sikerült a körülményekhez képest megfelelő otthonra találnia a FIFA-világranglista 71. helyezettjének, sok szurkoló elkísérte a csapatot magyarországi összecsapására – írja a Nemzeti Sport.

Ismét jelentős meccs helyszíne volt a Pancho Aréna. Az izraeli–palesztin fegyveres konfliktus miatt az utolsó két hazai Európa-bajnoki selejtezőjét Felcsúton rendező Izrael szombaton Romániát fogadta azután, hogy szerdán Svájc ellen játszott a kvalifikációs reményeit életben tartó 1–1-es döntetlent. Nyilvánvaló, ha a meccset Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben játsszák, több tízezren szoríthattak volna Alon Hazan szövetségi kapitány együttesének, ám elmondható, hogy az MLSZ és a magyar kormány segítségével így is sikerült a körülményekhez képest megfelelő otthonra találnia a FIFA-világranglista 71. helyezettjének, sok szurkoló elkísérte a csapatot magyarországi összecsapására. 

Voltak, akik Izraelből érkeztek a találkozóra, mások Ausztriából jöttek autóval, de találkoztunk olyannal is, aki Varsóból repült ide, hogy lássa kedvenceit – hiába, nagy volt a várakozás, a válogatott ugyanis még sosem járt Európa-bajnokságon, s a mérkőzés előtt még volt esélye a közvetlen kijutásra. Ehhez be kellett söpörnie a három pontot, máskülönben a rivális Románia és Svájc előnye behozhatatlanná válik.

Érezni lehetett, különleges légkörben rendezik a találkozót, az Izraelért szorítók elképesztő átéléssel énekelték himnuszukat, majd hangos rigmussal biztatták csapatukat. Kilencven másodperc elteltével fokozódott a hangulat, szögletvariáció után ugyanis Eran Zahavi közelről a kapuba fejelt. Csakhamar azonban a román fanatikusok kurjongattak, mert a 10. percben már 1–1-et mutatott az eredményjelző, a vendégek az első akciójukból betaláltak George Puscas révén. A kezdeti izraeli mezőnyfölény elapadt, Denis Dragus pedig a 24. percben centik híján megfordította az állást, öt méterről a jobb kapufát találta el. 

A 62. percben Abu Fani is pályára lépett, ám másodpercekkel később Ianis Hagi okos megoldást választva kilőtte a takarásban lévő bal alsó sarkot, s Románia magához ragadta az előnyt.

IZRAEL–ROMÁNIA 1–2 (1–1)

Felcsút, Pancho Aréna, 2921 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák

IZRAEL: O. Glazer – Dasa (Kanichowsky, 62.), Miguel Vítor, Goldberg, Revivo (Baribo, 76.) – Do. Peretz, Lavi (Abu Fani, 62.), Gloukh – Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno, 76.). Szövetségi kapitány: Alon Hazan

ROMÁNIA: Moldovan – Ratiu, Screciu (M. Marin, 77.), Burca, Dragusin, Bancu – Hagi (Coman, 65.), R. Marin (Cicaldau, 87.), Stanciu (Rus, 87.) – Dragus (Mihaila, 65.), Puscas. Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu

Gólszerző: Zahavi (1–0) a 2., Puscas (1–1) a 10., Hagi (1–2) a 63. percbenKiállítva: Mihaila a 84. percben

A sportlap tudósítása teljes terjedelmében itt olvasható.

(Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Fábián Sára Ráhel ma letette az olimpiai esküt
Megemlékezések
Ma 140 éve született Szép Ernő 
2024. Június 30. / 09:01

Ma 140 éve született Szép Ernő 

Izrael védelmében
Észak-Izrael jelentős Hezbollah-támadások alatt