Özönvíz Tel-Avivban: egy fiatal pár megfulladt a liftben

2020. Január 05. / 13:01


Özönvíz Tel-Avivban: egy fiatal pár megfulladt a liftben

Két halálos áldozatot követelt az a hirtelen jött özönvíz, amely tegnap délután pár órára elárasztotta Tel-Avivot. A városban utakat zártak le, a mentőket számos helyre riasztották, s megtörtént az a szürreális eset, hogy egy liftet a benn rekedt áldozatok megmentése érdekében csak búvárok tudtak megközelíteni.


Özönvízszerű felhőszakadás zúdult Tel-Avivra tegnap délután, amikor a hatóságok szerint mintegy 71 milliméternyi csapadék hullott két óra alatt, ami két hetes januári esőzésnek felel meg. Több utcát ideiglenesen le kellett zárni az esetleges forgalom elől.

Tel-Aviv déli részén egy emeletes épület csatornarendszere nem bírta el a szokatlan megterhelést, így a víz elöntötte a liftaknát is. A liftben egy 25 éves  nő és egy szintén 25 éves férfi ragadt benn, akiket csak búvárok tudtak kiszabadítani. Az áldozatokat – Dean Jákov Shoshanit és Stav Hararit – kórházba szállították, de az életüket már nem tudták megmenteni. A környék lakói azt állítják, hogy a város vezetését felelősség terheli a történtek miatt, hiszen szerintük a helyi önkormányzat elmulasztotta a csapadékelvezetési infrastruktúra felújítását. 

Az esőzés ma is folytatódott a nagyvárosban, de már nem olyan heves intenzitással, mint tegnap.

(Címlapkép: Almog Tsadok)

 (A Times of Israel cikke nyomán.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek