Novák Katalin a Szentföldön: Kiállunk Izrael mellett

2023. November 05. / 11:15


Novák Katalin a Szentföldön: Kiállunk Izrael mellett

Több hetes Ausztráliai útjáról hazafelé tartva vasárnap reggel Izraelbe érkezett Novák Katalin köztársasági elnök, hogy kifejezze szolidaritását a zsidó állammal, amely ellen terrortámadást követett el a Hamász. Az államfőt hivatalában fogadta Jichák Hercog, Izrael elnök. 

Novák Katalin a magyar nemzet nevében kifejezte mély együttérzését az áldozatokkal és a zsidó néppel.

„Szeretném biztosítani Önöket, hogy mi, magyarok mélyen meg vagyunk győződve arról, hogy Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát és megvédje az izraeli népet. És hogy mennyire elítéljük a Hamász támadását. Ez egy megrázó nap volt mindannyiunk számára Magyarországon. Még nem tapasztaltam akkora együttérzést és részvétet, mint amit a magyar emberek mutattak, amikor megtudtuk, hogy mi történt Izraeleben” – fogalmazott Novák Katalin.

Jichák Hercog elnök megköszönte magyar kollégájának az együttérzést és arról beszélt: ez a háború most nem csak Izrael és a Hamasz között dúl, hanem a gonosz és a jó birodalma küzd egymással, hiszen azok, akik csecsemőket darabolnak fel és égetnek el, holokauszt túlélőket erőszakolnak meg és rabolnak el, azok az emberi természet legmélyebb szadista természetét testesítik meg. – jelentette ki Jichák Hercog.

Novák Katalin ezután a Hamasz által elrabolt magyar származású túszok családtagjaival találkozott.

Fotó: Novák Katalin/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek