Okostelefonos alkalmazást mutatott be a Debreceni Zsidó Hitközség

2020. Szeptember 16. / 10:51


Okostelefonos alkalmazást mutatott be a Debreceni Zsidó Hitközség

Hírközlő és kapcsolattartó applikációt mutattak be a debreceni Pásti utcai ortodox zsinagógában kedden. A sajtótájékoztatón részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is, aki kiemelte: ez óriási lehetőség arra, hogy a látogatók a számukra kultikus helyekre eljussanak. Az applikációban a közösséggel kapcsolatos hírek, kulturális és turisztikai információk is olvashatók.Régi terve volt a közösségnek, hogy olyan telefonos alkalmazást alkosson meg, amely a Debreceni Zsidónegyeddel, a Debreceni Zsidó Hitközséggel kapcsolatos hírek közlésére, valamint kulturális és turisztikai szempontból Debrecen városa iránt érdeklődők számára kínál információkat. Ennek érdekében kezdett közös elektronikus turisztikai és információs fejlesztésbe a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete, valamint a  Debreceni Zsidó Hitközség. 

Az applikációt szeptember 15-én, kedden délután sajtótájékoztatón mutatták be a nagyközönségnek. Az alkalmazás fejlesztését az Innoturism Kft. alkotói végezték. A fejlesztéshez szükséges támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által juttatott NEA civil szervezetek működési célú keretéből kapta a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete.

A készítők célként egy olyan telefonon futtatható alkalmazás megalkotását tűzték ki, amellyel a közösség tagjait láthatják el hírekkel, Magyarországon és a határon túl is. A feltöltött hírekről a felhasználó értesítő üzeneteket is kaphat. Az alkalmazás, egyaránt letölthető Android- és iOS-készülékekre is.

– Egy olyan közösségről van szó, amely ápolja a múltját, hagyományait, a jelenben is aktív tevékenykedik és építkezik a jövő felé is. Ezt a három elemet tökéletesen foglalja össze a bemutatott applikáció – fogalmazott Puskás István debreceni alpolgármester az eseményen.

A sajtótájékoztatón részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is. Kiemelte, hogy ilyen fejlesztést a zsidó hitközségek közül senki nem készített eddig Magyarországon. – Ez olyan pozitív alkalmazás, amely széles körű figyelmet kelthet – fejtette ki. Hozzátette, ez óriási lehetőség, hogy a látogatók a számukra kultikus helyekre eljussanak.

(Fotó: Dehir.hu)

FORRÁS: HAON.HU és DEHIR.HU

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek