Jakov Hadas-Handelsman: „A zsidóságot hagyják ki a kampányból"

2022. Január 20. / 11:30


Jakov Hadas-Handelsman: „A zsidóságot hagyják ki a kampányból"

Izrael nem avatkozik bele a magyar választásokba, semmilyen módon nem vagyunk a részesei. Mi több, el is várjuk, hogy Izraelt és a zsidó közösséget hagyják ki a kampányból. A zsidók is ugyanolyan magyar állampolgárok, mint bárki más. Vannak köztük politikusok is. De a zsidóságukat és Izrael Államot hagyják ki ebből! – nyilatkozta Izrael budapesti nagykövete a Magyar Nemzetnek.


Interjút adott a Magyar Nemzetnek Jakov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, aki a beszélgetésben többek között azt nyilatkozta: „Hadd mutassak rá, hogy eddig egyetlen izraeli kormánynak sem sikerült még rátalálnia a receptre, hogyan vehetné rá a médiát, hogy őket támogassa. Nincs az a külföldi kormány sem, amely képes lenne manipulálni az izraeli médiát. Szeretném leszögezni, hogy Izrael nem avatkozik bele a magyar választásokba, semmilyen módon nem vagyunk a részesei. Mi több, el is várjuk, hogy Izraelt és a zsidó közösséget hagyják ki a kampányból. A zsidók is ugyanolyan magyar állampolgárok, mint bárki más. Vannak köztük politikusok is. De a zsidóságukat és Izrael Államot hagyják ki ebből!".

Arra a kérdésre, miszerint egyetért-e azzal, hogy „antiszemitizmus a pózolás ismert szélsőjobboldali alakokkal vagy olyan fotó közzététele, ahol a miniszterelnök egy menóra előtt áll", a diplomata ezt válaszolta:

– Én nem láttam ilyen képeket. De az antiszemitizmus egy betegség, amely nemcsak a zsidókat, hanem mindenkit fenyeget. Az antiszemitizmus ugyanis a zsidókkal kezdődik, de nem velük ér véget. Ha tőlük megszabadulnának, más kerülne a célkeresztbe. Ma a zsidók, holnap a keresztények, holnapután a kék szeműek. Ezért nagyon fontos, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben. És ezt nem én mondom, hanem olyan civil szervezetek, amelyek közül több nem éppen barátságos a magyar kormánnyal. Mégis, a statisztikáik is megerősítik, hogy Magyarországon rekordalacsony az antiszemita indíttatású incidensek száma, európai és világviszonylatban is.

Az interjút teljes terjedelmében IDE KATTINTVA olvashatják.

(Címlapfotó: Bach Máté via MN)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek