Holnap lesz Bródy Sándor (Alexander Brody) temetése Budapesten

2022. Március 21. / 08:12


Holnap lesz Bródy Sándor (Alexander Brody) temetése Budapesten

Gyermekei kérésére a nagybátyja és egyben példaképe, Hunyady Sándor mellé temetik el Bródy Sándor (Alexander Brody) üzletembert, írót és mecénást. Bródy Sándor író múlt hónapban elhunyt unokájának temetése holnap, azaz március 22-én, kedden délután 2 órakor kezdődik a budapesti Fiumei úti sírkertben.

Mint azt a 24.hu hírportál írja, Bródy Sándor (1933-2022) életének legfontosabb alakja a nagybátyja, az 1942-ben elhunyt Hunyady Sándor volt, akivel kapcsolatban a következőt mondta:

 „Sajnos nagyapának és az én igazi példaképemnek, nagybátyámnak, Hunyady Sándornak az árnyéka sem vagyok, fáj ez nekem, de hát egyetlen életben minden nem jöhet össze” .

A 15 évesen Amerikába került, és ott Alexander Brody néven üzleti karriert csinált Bródy Sándor a rendszerváltás után a nagyapjára emlékezve megalapította a Bródy Sándor-díjat, s mecénása volt a Bolyai János alkotói díjnak. Számos kötete jelent meg, hozzá kötődik a bő húsz éve létező, ezidáig huszonöt számot megélt Alibi hat hónapra című tematikus antológiasorozat. 2005-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2019-ben pedig a budapesti Írók Boltja Üveggolyó-díját.

Alexander Brodyt a gyerekei kérésére Hunyady Sándor mellé temetik. A szertartás a budapesti Fiumei úti sírkertben lesz március huszonkettedikén, kedden 14 órától.

(A 24.hu cikke teljes terjedelmében itt olvasható, a Bródy Sándorról szóló nekrológunkat pedig itt találják.)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek