,,A palesztin túszejtők nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek"

2023. November 12. / 11:11


,,A palesztin túszejtők nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek"

– Tel-Avivban túszok hozzátartozóival beszélgettünk, köztük a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel, akinek nyolc- és tizenöt éves lányait hurcolták a Gázai övezetbe. Az édesanya azt mondta: akik a 7-i támadás mögött állnak, azok nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek– írja helyszíni riportjában a Magyar Nemzet.

Könnyeivel küzdve, lányától kapott ékszereit viselve nyilatkozott magyar újságíróknak Tel-Avivban az a magyar-izraeli állampolgárságú édesanya, akinek két lányát, a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát hurcolták Gázába a Hamász palesztin terrorszervezet katonái több mint egy hónappal ezelőtt. A fegyveresek támadásakor a két kislány édesapjuk otthonában volt a dél-izraeli Nahal Oz kibucban, onnan rabolták el őket. 

Majan Zin a magyar újságíróknak elmondta, később a Hamász egy közösségi oldalon futtatott élő adásában látta újra volt férjét, akit később megöltek. Volt férje feleségét szintén megölték a terroristák.

Mutatott egy fotót is a telefonján, amelyen Dafna látható. Hozzátette: lánya olyan matracon ült, amelyet az arabok használnak, így szinte biztos, hogy a fiatalt továbbra is a Gázai övezetben tartják fogva. 

– Akik a 7-i támadás mögött állnak, azok nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek – fogalmazott az édesanya.

A lap írása teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. Fotó: Csudai Sándor/Origo via MN

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek