Tizenkét motoros hat országon át a budapesi Maccabi játékokra

2019. Július 09. / 21:56


Tizenkét motoros hat országon át a budapesi Maccabi játékokra

Szerző: Kácsor Zsolt

Egy nemzetközi motoros csapat is érkezik a hamarosan kezdődő Maccabira, méghozzá Berlinből, a játékok előző színhelyéről.


Mint arról korábban többször beszámoltunk, a 15. Maccabi Európa Játékoknak idén Budapest ad otthont július 29. és augusztus 7. között. Ezzel kapcsolatosan a legújabb érdekesség, hogy a magyar sporttörténet eddigi legnagyobb nemzetközi sportrendezvényének tiszteletére egy nemzetközi motoros csapat érkezik Budapestre Berlinből, azaz a Maccabi játékok előző helyszínéről.

66119964_2288524571200851_5239608214172991488_o.jpgA résztvevők fényképei, balra fölül Horváth József

Az öt különböző országból verbuválódott, tizenkét fős csapatot Horváth József, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnöke, a budapesti Bét Sálom zsinagóga világi elnöke vezeti. A motorosok július 23-án indulnak, és július 30-ra, a nyitóünnepség napjára érkeznek meg a magyar fővárosba. (A 15. Maccabi Európa Játékok nyitóünnepségét az MTK Budapest Új Hidegkuti Nándor Stadionjában rendezik meg július 30-án, este fél 9-től.) 

A hat országot érintő túra során a Soá áldozataira emlékezve útba ejtik Theresienstadt városát, és kitűznek a járművekre egy izraeli zászlót is, hogy ezzel fejezzék ki támogatásukat és szolidaritásukat Izraellel. 

Horváth József, a Maccabi VAC korábbi elnöke szenvedélyes motoros: honlapunkon tavaly számoltunk be arról az általa szervezett, több ezer kilométeres európai körutazásról, amellyel az akkor 70 éves Izrael, továbbá a zsidó államot megálmodó Herzl Tivadar emléke előtt tisztelegtek életének főbb állomáshelyeinek fölkeresésével.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek