Címkék

terroristák

Izrael / 2023. December 01. / 12:25

Nem tudni biztosan, mi történt a Hamász által elrabolt kisbabával

Ha a 10 hónapos Kfir Babas valóban nincs már az élők sorában, akkor sem „meghalt” és nem is „elhunyt”, hanem családjával együtt a terroristák áldozata lett, azaz a Hamász lényegében megölte őt. „Meghalni” és „elhunyni” ugyanis betegágyban lehet, elrabolt túszként: NEM. Vélemény.

Izrael / 2023. December 01. / 11:13

Az izraeli hadsereg mától újra harcol a Hamász terrorszervezet ellen

Ma reggel lejárt az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között múlt pénteken életbe lépett tűzszünet, az izraeli hadsereg (IDF) pedig bejelentette, hogy folytatja a harci cselekményeket a Hamász ellen. A tűzszünet további meghosszabbításáról péntek reggel sem Izrael, sem a Hamász, sem a közvetítőként eljáró Katar nem tett bejelentést.

Izrael / 2023. November 29. / 09:27

Újabb tíz izraeli és két külföldi túsz szabadult ki a terroristák fogságából

Az izraeli média tegnap esti jelentése szerint a Hamász terrorszervezet fogságából kilenc izraeli nő, egy izraeli lány és két thai vendégmunkás szabadult ki azok közül, akiket a terrorszervezet október 7-i terrortámadásakor a Gázai övezetbe hurcolt.

Izrael / 2023. November 28. / 18:24

Kínzásokról számoltak be a Hamász fogságából kiszabadult gyermekek

Az izraeli 13-as televízió jelentése szerint a terroristák fogságából kiszabadult gyerekek hozzátartozói azt mondták az izraeli és a nemzetközi médiának a hazaengedett gyerektúszok beszámolói alapján, hogy amikor a gyerekek sírni kezdtek, a hamászosok fegyvert fogtak rájuk, és így hallgattatták el őket.

Izrael / 2023. November 27. / 21:21

Izrael: Két nappal meghosszabbították a tűzszünetet

– Izrael és a Hamász megállapodott, hogy két nappal meghosszabbítják a tűzszünetet és további túszokat, foglyokat engednek el – jelentette be a katari külügyminisztérium. Madzsed al-Anszari hozzátette, országa abban reménykedik, hogy a hétfőn már negyedik napja tartó ideiglenes fegyverszünet végleges tűzszünethez vezet majd a Gázai övezetben.

Közélet / 2023. November 25. / 19:36

Lobogtak a gyertyák a túszul ejtett izraeliekért Budapesten

A Mazsihisz elnöke, dr. Grósz Andor is részt vett azon a szolidaritási rendezvényen, amelyet ma késő délután tartott Izrael budapesti nagykövetsége, Erzsébetváros önkormányzata és a Zsidó Világkongresszus a Dob utcai Carl Lutz-emlékműnél. Az eseményen mintegy 150-en fejezték ki az Izrael melletti kiállásukat, és nagyon sokan gyújtottak gyertyát a fogva tartott túszok mielőbbi kiszabadulásáért.

Izrael / 2023. November 20. / 09:12

Izraeli úszók döbbenetes erejű mutatványa a túszokért

A Jewish Projects nevű Facebook-oldal néhány órával ezelőtt töltött föl egy felvételt arról, hogy izraeli úszók a világszerte elhíresült, BRING THEM HOME NOW (Hozzátok haza őket most) mondatot formálták meg a Hamász terroristái által fogva tartott izraeli túszok érdekében. Olyan erős kép ez önmagában, hogy nem is szükséges hozzá több kommentár, csak ennyi: Am Israel Chai!

Izrael / 2023. November 19. / 18:09

Izrael iszlamista célpontokat támadott Gázában, Libanonban és Ciszjordániában

– Az izraeli hadsereg vasárnap is folytatta iszlamista célpontok támadását a Gázai övezetben, Libanonban és Ciszjordániában – jelentették katonai szóvivők. Az izraeli hadsereg terrorista állásokat vett célba a Gázai övezet északi részén, és megölték egy iszlamista fegyveres osztag tagjait Dzsabálijában. A légierő a Hamász terrorista infrastruktúráját semmisítette meg Dzsabálija és Bét Lahia városokban, valamint a gázavárosi Zeitun negyedben.

Hírek, lapszemle / 2023. November 16. / 10:21

A zsidó identitás jövője október 7. után

– Október 7-vel új időszámítás kezdődött Izrael történetében. A Hamasz terroristái Gázából izraeli területekre törtek be és brutális vérengzést rendeztek. A korszakhatár nem a harctéren, hanem a fejekben állt be – olvasható Nagy Ákos elemző írásában az Izraelinfo.hu izraeli magyar nyelvű portálon.

Hírek, lapszemle / 2023. November 12. / 11:11

,,A palesztin túszejtők nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek"

– Tel-Avivban túszok hozzátartozóival beszélgettünk, köztük a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zinnel, akinek nyolc- és tizenöt éves lányait hurcolták a Gázai övezetbe. Az édesanya azt mondta: akik a 7-i támadás mögött állnak, azok nem emberek, hanem állatok, szörnyetegek– írja helyszíni riportjában a Magyar Nemzet.

Közélet / 2023. November 11. / 21:21

Tragikus, de igaz: 300 ezren tüntettek ma Londonban a palesztinok mellett

Százezrek tüntettek szombaton Londonban a palesztinok mellett. A rendőrség száznál több ellentüntetőt őrizetbe vett. Ez volt az ötödik olyan szombat egymás után, amikor tüntetők vonultak a brit főváros utcáira, tiltakozva a Gázai övezetben zajló izraeli hadműveletek ellen. A mostani londoni demonstráció azonban minden eddiginél nagyobb volt: a Scotland Yard szombat esti becslése szerint a megmozduláson több mint 300 ezren vettek részt.

Izrael / 2023. November 09. / 14:21

Az izraeli hadsereg légicsapással megölt nyolc palesztin fegyveres terroristát

Palesztin jelentések szerint nyolcan életüket vesztették és tizennégyen megsebesültek a dzseníni menekülttáborban egy ma reggeli légicsapásban, melyet az izraeli hadsereg hajtott végre. A ciszjordániai táborban Izrael előzőleg figyelmeztető szórólapokat helyezett el, amelyekben arra hívták fel a helyiek figyelmét, hogy tartózkodjanak a terrorizmustól, és akkor békében fognak élni.