Címkék

MERKAZ

Kultúra / 2023. Január 25. / 13:19

Nézőpont fekete-fehérben, avagy Köböl Vera rejtett „antennái" a valóságra

Köböl Vera fotográfus, tervezőgrafikus fekete-fehér képei nem akkor készülnek el, amikor az alkotó exponál, hanem akkor nyerik el végső formájukat és tartalmukat, amikor a néző a művekkel szembenéz és fölfedezi bennük: saját magát. Hiszen ezek a letaglózó képek végső soron rólunk szólnak: az időtlen létbe vetett véges életünkről. Köböl Vera Nézőpont című kiállításán jártunk a MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Központban.

Oktatás / 2023. Január 18. / 15:17

Tanulj héberül a Merkaz (korábban Izraeli Kulturális Intézet) héber nyelvi központjában

A budapesti Héber Nyelvi Központ a héber nyelvtanulás új fejezetét nyitja a nyelvtanfolyamok kibővített választékával és a héber nyelvvel kapcsolatos kulturális események teljesen új programjaival.

Oktatás / 2023. Január 15. / 10:25

„Tanulj te is Izraelben!" – tájékoztató előadás kamaszoknak és szüleiknek

Zsidó származású felmenőkkel bíró, 13 és 16 év közötti kamaszoknak és szüleiknek szervezi idei első rendezvényét a budapesti MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Központ (a korábbi IKI). A „Tanulj te is Izraelben!" című tájékoztató előadás az intézmény budapesti, Paulay Ede u. 1. szám alatti székházában lesz január 18-án, azaz jövő szerdán este fél 7-től.

Zsidó világ / 2022. December 23. / 08:21

MERKAZ: Héber és Izraeli Kulturális Központként működik tovább az IKI

Az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) elnevezés immár a múltté, hiszen a budapesti Paulay Ede utcában működő intézmény MERKAZ néven folytatja tevékenységét. Nem pusztán átnevezésről van szó, ugyanis a szervezet kibővíti és megújítja tevékenységét – igaz, továbbra is az a legfőbb céljuk, hogy közel hozzák nekünk Izraelt. Azaz megmutassák, népszerűsítsék a Zsidó Államot és sokszínű kultúráját.