Címkék

Goldmark terem

Mazsihisz hírek / 2023. Február 19. / 09:13

A közgazdaságtan nagyágyúi holnap a Goldmarkban

Aki a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről és az előttünk álló kihívásokról, valamint az azokra adandó, lehetséges válaszokról első kézből szeretne szakértői válaszokat kapni, annak a Mazsihisz-székház Goldmark termében a helye holnap, azaz hétfőn délután 6 órától. Előadók: Győrffy Dóra közgazdász professzor, Holoda Attila energetikai szakértő és Surányi György közgazdász professzor.

Tudomány / 2023. Február 14. / 13:30

Februárban újra: CampusCULT a Goldmarkban

A debreceni akkumulátorgyár létesítése körül kialakult kulcsfontosságú társadalmi vita indukálta a CampusCULT soron következő programját. A Mazsihisz és az OR-ZSE új, és máris méltán hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény-sorozatának februári eseményén szakértők beszélgetnek a magyar gazdasági modellről „Vas és acél országa – múlt vagy jövő?" címmel.

Megemlékezések / 2023. Január 02. / 11:03

Ma van a Goldmark-termünk névadójának halálozási évfordulója

Bécsben 1915. január 2-án hunyt el Goldmark Károly zeneszerző, aki egy lublini származású zsidó kereskedő és egy pápai zsidó kántor lányának házasságából született Keszthelyen 1830-ban. Róla nevezték el a Mazsihisz budapesti, Síp utcai székházában lévő, legendás hírű Goldmark-termet, ahol a II. világháború alatt az OMIKE számos, a hivatásától eltiltott zsidó művésznek nyújtott fellépési lehetőséget.

Hírek, lapszemle / 2022. Július 24. / 19:12

A menedék – filmbemutató a Goldmark teremről

A dokumentumfilm egy emlékezés-montázs, dokumentumokkal, fotókkal, archív filmrészletekkel, filmhíradókkal, múzeumi műtárggyá váló előadásplakátokkal. A Goldmark Teremben fellépő művészek gyermekei, sőt, előadások szemtanúi is felidézik emlékeiket.