Rangos zsidó közösségi elismerés a 70 éves Winkler Miksának

2021. Szeptember 23. / 15:41


Rangos zsidó közösségi elismerés a 70 éves Winkler Miksának

A Magyarországi Zsidókért Díjban részesítette a hetvenedik születésnapját ünneplő Winkler Miksát a  Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). Az elismerést az ünnepelt ma reggel vette át dr. Kunos Pétertől, a Mazsihisz-BZSH ügyvezetőjétől és Heisler Andrástól, a Mazsihisz elnökétől egy bensőséges ünnepség keretében a budapesti Rumbach utcai zsinagógában.


„A vidéki zsidó temetők felújítása érdekében végzett értékes munkájáért, a siófoki vallásgyakorlás feltételeinek megteremtéséért és a zsinagóga működtetéséért, a fiataloknak a hagyományok ápolásába való bevonásáért, és szívbeli elkötelezettségéért, amit a zsidóság ügyei iránt évtizedek óta tanúsít és megszállottan folytat.”

wm.jpgWinkler Miksa (Fotók: Szentgyörgyi Ákos/BZSH)

Ez áll abban az elismerő oklevélben, amelyet a Magyarországi Zsidókért Díj kíséretében a mai, csütörtök reggeli istentisztelet után vehetett át Winkler Miksa, a magyar zsidó közélet sokak által ismert és szeretett alakja. 

Mivel az ünnepelt most töltötte be életének 70. évét, a születésnapja alkalmából is köszöntötték. A ma reggeli istentisztelen Winkler Miksát és két testvérét Deutsch Péter rabbi áldásban részesítette. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek