Gyász: Elhunyt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos

2022. Június 02. / 13:47


Gyász: Elhunyt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos

Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos – tájékoztatta a Telexet fia, Falus Dániel. Falus Ferencet csütörtökre virradóra, álmában érte a halál. A volt tisztifőorvos múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték. Emlékéből és emlékeiből fakadjon áldás!

Dr. Falus Ferenc temetésére 2022. június 8-án, szerdán délelőtt 10.00 órakor kerül sor a Kozma utcai Zsidó Temetőben. Az egykori országos tisztifőorvost dr. Verő Tamás főrabbi búcsúztatja.  

Falus Ferenc mentősként kezdte pályafutását, amire nagyon büszke volt. Később tüdőgyógyászként dolgozott az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett.

Ő volt az 1995-ben alakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke, majd 2001 decemberétől 2007-ig a Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként dolgozott, ahol létrehozta az ország első játékszenvedély-betegeket gyógyító osztályát.

2007-ben vette át az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését, három évig dolgozott ebben a pozícióban, majd felmentették tisztségéből.

Falus Ferenc 2014-ig az MSZP tagja volt, majd az őszi önkormányzati választáson Tarlós István kihívójaként, az MSZP, a DK és az Együtt–PM jelöltjeként elindult volna a főpolgármesteri posztért, de a jelölés után nem sokkal, szeptember 29-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy visszalép a jelöltségtől, és hivatalosan is átadta helyét Bokros Lajosnak.

A Demokratikus Koalíció csütörtökön közleményt adott ki, amelyben szomorúan vesz búcsút Falus Ferenctől. „Az egészségügy elkötelezett szakembere volt, aki megalkuvás nélkül képviselte szakmája érdekeit” – írták.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek