Fegya – A klezmer varázsa: meghívó könyvbemutatóra

2024. Május 29. / 12:49


Fegya – A klezmer varázsa: meghívó könyvbemutatóra

Szeretettel meghívjuk Balogh Gyula: Fegya – A klezmer varázsa című kötet ünnepi könyvheti bemutatójára 2024. június 12-én, szerdán délután a 4 órára a Rózsavölgyi Szalonba. Jávori Ferenccel és Balogh Gyulával Mohácsi Szilvia beszélget a portrékötetről. Vendég: Molnár Piroska és Szinetár Dóra színművészek. Pontos cím: Budapest V. kerület, Szervita tér 5. – bejárat a Zeneműbolt felől.

Balogh Gyula újságíró, színházi kritikus könyvét Jávori Ferencről, azaz: Fegyáról, a Budapest Klezmer Band alapítójáról, Szinetár Miklós rendező így ajánlja: „Remek könyv! A lényegről beszél, egy élet, egy művészpálya lényegéről, amit nehéz egy könyvben összefoglalni. Fegya sorsa érdekes, kalandos, művészete sokarcú, lehetne róla akár 600-800 oldalt is írni. De ebben a több mint kétszáz oldalban az jelenik meg, ami igazán fontos.”

fegya-könyvbemutató.jpg

 • „Jávori muzsikája, a klezmer, az együttélés muzsikája, egy zenei keresztút dicsérete.” (Szabó István filmrendező)
 • „Miért ne lehetnénk a budapesti Bueno Vista Social Club”? (Jávori Ferenc)
 • „Fegya nyitott és kíváncsi. Ettől kortalan. Lehet tőle tanulni.” (Balogh Gyula)

A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható. Az eseményt követően Jávori Ferenc és Balogh Gyula dedikálnak. A kötet a Rózsavölgyi és Társa kiadó gondozásában jelenik meg 2024. június 3-án.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek