Címkék

Zsidó Világkongreszus

Kultúra / 2023. December 25. / 15:41

Így lesz nyitva a zsidó múzeum a következő 2 hétben

Az év végi és év eleji munkaszüneti napok miatt a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár nyitvatartása is változik. Cikkünkből kiderül, hogy január 7-ig bezárólag mikor érdemes a Dohány utcai intézmény gyűjteményének megtekintését tervezni, s mikor nem.

Közélet / 2023. December 13. / 12:41

A WJC Diplomatic Corps program résztvevőivel találkozott Sztáray Péter államtitkár

– Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban találkozott a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) Diplomatic Corps program európai regionális találkozójának résztvevőivel – olvasható a Kormány.hu oldalon.

Közélet / 2023. December 12. / 23:23

A magyar EU-elnökség egyik prioritása az antiszemitizmus elleni harc lesz

– Jövő év második felében, amikor Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, a magyar EU-elnökség egyik legfontosabb prioritása az antiszemitizmus elleni küzdelem lesz – jelentette be Bóka János európai ügyekért felelős miniszter a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) hanukai fogadásán, amelyet hétfőn este rendeztek a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Mazsihisz hírek / 2023. Október 19. / 14:51

A Mazsihisz elnöke a WJC rendkívüli vezetőségi ülésén Horvátországban

A héten rendkívüli vezetőségi ülést tartott Zágrábban a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), amelynek fő témája a Hamász terrorszervezet által kirobbantott háború hatása volt a világ zsidó közösségeire. A tanácskozáson – amelyen kidolgoztak egy 8 pontos akciótervet – részt vett dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, aki megbeszélést folytatott Ronald S. Lauderrel, a WJC elnökével is.

Mazsihisz hírek / 2022. Július 07. / 13:10

Sikerrel zárult a Zsidó Világkongresszus igazgatói ülése Budapesten – a világ minden tárjáról érkeztek küldöttek

48 ország helyi zsidó szervezetének ügyvezető igazgatója gyűlt össze a múlt héten a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, hogy átbeszéljék a közösségek és a Zsidó Világkongresszus (WJC – World Jewish Congress) előtt álló legfontosabb ügyeket. A magyar közösséget a WJC magyar tagszervezete, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) képviselte, az ülésen Dr. Kunos Péter, a szövetség ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt.

Zsidó világ / 2022. Június 27. / 22:41

Gálavacsora zárta a WJC ügyvezetőinek budapesti tanácskozását

A Pesti Vigadóban Heisler András Mazsihisz-elnök és Sztáray Péter államtitkár beszéde vezette föl ma este azt a díszvacsorát, amellyel hivatalosan is véget ért a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) ügyvezető igazgatóinak több napos budapesti munkalátogatása. A nemzetközi rendezvény mai eseményeiről szóló tudósításainkat itt és itt olvashatják.

Zsidó világ / 2022. Június 27. / 16:07

Semjén Zsolt: „Magyarország és Izrael barátsága evidencia”

– Heisler András barátom diplomatikusan és finoman jelezte, hogy ha az ember egy ilyen eseményre eljön, akkor illik ajándékot hozni, úgyhogy én hoztam: szeretném bejelenteni, hogy a kormány anyagilag támogatni fogja a miskolci mikve felújítását – mondta Semjén Zsolt a WJC országos igazgatóinak mai ülésén. De a miniszterelnök-helyettes is kapott ajándékot: dr. Kunos Péter egy díszes tóramutatót adott át Semjén Zsoltnak.

Zsidó világ / 2022. Június 27. / 11:06

Megkezdődött a Zsidó Világkongresszus igazgatóinak ülése a Rumbach-ban

Budapesten tartózkodnak a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) operatív igazgatói, akik az elmúlt napokban a magyar főváros zsidó nevezetéssegeivel ismerkedtek, ma pedig a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában gyűltek össze a WJC országos ügyvezető igazgatóinak hetedik nemzetközi fórumán. A délután folyamán beszédet mond az ülésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Mazsihisz hírek / 2022. Január 26. / 16:25

#WeRemember: Tanuljunk a múltból és vigyázzunk a jövőre

A január 27-én tartott Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress) idén hetedszer is elindította a #WeRemember (#Emlékezünk) kampányt, amelynek jelmondata: tanuljunk a múltból és vigyázzunk a jövőre.