Címkék

Október 7. tér

Megemlékezések / 2024. Május 14. / 15:14

Cserépfaluban most vasárnap lesz a 11. Groszmann Lili emlékséta

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Groszmann Lili emléksétát, amely során Cserépfaluból az egykori kövesdi gettóig vezető utat járják végig. Mezőkövesden botlatókövek elhelyezésével zárul az esemény.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 09. / 18:25

„Itt a normalitás harcol az abnormalitással”

A Herzl Tivadar tér ideiglenes átnevezéséről, Izraelnek a terroristák elleni háborújáról és különböző mozgalmak palesztinpárti tüntetéseiről fejtette ki gondolatait dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában. Az adásban szóba került a Szeretetkórház és a rabbiképző fejlesztése is.

Közélet / 2024. Január 09. / 14:17

A Mazsihisz az izraeli tv-ben

Az izraeli I24 News tévécsatorna január 8-i, esti hírműsorának adott interjút a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) külügyi kabinetjének vezetője, Dóra Bálint. A műsorvetető elsőként arról kérdezte, miért kezdeményezte a legnagyobb, magyar zsidó szervezet az emblematikus, Dohány utcai Herzl Tivadar tér átnevezését Október 7. térre.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 08. / 19:33

„Izrael nemcsak saját magát védelmezi, hanem a teljes nyugati civilizációt"

Mint beszámoltunk róla: január 7-től két héten át az Október 7. nevet viseli a budapesti Herzl Tivadar tér. Az alábbiakban közöljük dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnöknek a vasárnapi rendezvényen elmondott beszédét.

Közélet / 2024. Január 08. / 10:35

Szeptember 11. – október 7.

A két dátum mélyen be fog vésődni még utódaink emlékezetébe is. A két dátum a mindannyiunk, a demokratikus államokban élők gyásznapja, mindkét alkalommal a barbárok támadták meg szabad, békés, építő világunkat. Mindkét alkalom az ártatlan, civilek ellen elkövetett brutális és embertelen támadás napja volt.

Közélet / 2024. Január 03. / 17:36

A Herzl Tivadar tér két hétre szimbolikusan Október 7. tér lesz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és Budapest főváros önkormányzata a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret két hétre szimbolikusan Október 7. térnek nevezi át a Hamász terroristái által elkövetett támadás áldozatainak emlékére. A szimbolikus térátnevezés 2024. január 7-én, vasárnap délután 3 órakor kezdődik.