Címkék

Limmud Magyarország

Zsidó világ / 2022. November 02. / 13:07

Két fontos videó a hétvégén lezajlott Limmud Fesztiválról

A múlt hétvégén lezajlott a Csak semmi pánik elnevezésű Limmud Fesztivál, amelynek három napja számos érdekes programot kínált a résztvevőknek. Az alábbiakban két részletet osztunk meg a programok közül: az egyik Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének bevezetője, a másik pedig annak a beszélgetésnek a részlete, amelyenek során Zöldi Blanka beszélt az álhírek elleni védekezésről.

Zsidó világ / 2022. Október 28. / 11:47

Ma kezdődik a vasárnapig tartó Limmud Fesztivál Budapesten

Hogyan védekezzünk az álhírek és propaganda-weblapok áradata ellen? Hogyan ismerjük fel, ha az orrunknál fogva vezetnek? Miképpen igazodjunk el a nagy- és kishatalmak nagy- és kis játszmái között? Milyen válaszokat kínál a politika és a tudomány korunk válságaira? Hogyan lássuk mindezt zsidó szemmel? Többek között ilyen izgalmas kérdések lesznek napirenden a ma kezdődő Limmud Fesztiválon a budapesti Európai Ifjúsági Központban.

Zsidó világ / 2022. Október 22. / 18:50

Csak semmi pánik! – Jön a Limmud Fesztivál!

Négy év után ismét több napos nemzetközi Limmud Fesztivált rendeznek Budapesten a hónap utolsó hétvégéjén, azaz október 28-30 között, amikor korunk legfontosabb, legégetőbb közéleti kérdéseiről lesz szó – zsidó szemmel. Lesz előadás az antiszemita összeesküvésekről, az orosz-ukrán háború zsidókat sújtó hatásairól, vagy a Talmud és az internet kapcsolatáról.

Zsidó világ / 2022. Szeptember 08. / 16:37

Csak semmi pánik! – Szerveződik a budapesti Limmud Fesztivál

Hogyan védekezzünk az álhírek és propaganda-weblapok áradata ellen? Hogyan ismerjük fel, ha az orrunknál fogva vezetnek? Miképpen igazodjunk el a nagy- és kishatalmak nagy- és kis játszmái között? Milyen válaszokat kínál a politika és a tudomány korunk válságaira? Hogyan lássuk mindezt zsidó szemmel? És egyáltalán, hogyan legyünk zsidók itt és most? Interjú Szenthe Antóniával, a Limmud Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnökével.