Címkék

futball

Élet + forma / 2023. Január 30. / 20:00

Izraelben készül a férfi U19-es futball-válogatott az EB-selejtezős elitkörre

– A Szélesi Zoltán vezette férfi U19-es válogatott tavaly ősszel Walesben harcolta ki az EB-elitkörös szereplést, majd a decemberi sorsoláson kiderült, hogy a címvédő házigazda angolokkal, valamint a törökökkel és az izlandiakkal mérkőzik meg márciusban az Európa-bajnoki szereplést érő csoportgyőzelemért. A csapat Izraelbe utazott, hogy ott kezdje meg a felkészülést az EB-selejtezős elitkörre – adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Megemlékezések / 2022. December 01. / 05:40

Botlatókövet raknak le az embermentő Tóth Potya István emlékére

Tóth Potya István (1891-1945) tizenkilencszeres magyar válogatott labdarúgó, az FTC legendás játékosa, majd eső hivatásos edzője volt, aki a vészkorszakban sok üldözött ember életét mentette meg a saját élete árán. Az embermentőt ugyanis elfogták, letartóztatták, majd a nyilasok kivégezték. A tiszteletéte botlatókövet helyeznek el Budapesten, a XIV. kerületi Telepes utca 41. számú ház előtt december 6-án, kedden délután fél 3-tól.

Hírek, lapszemle / 2022. November 30. / 22:00

Az arab-izraeli konfliktus a katari vb árnyékában

– Az izraeli tudósítókat és drukkereket a katari világbajnokságon eddig finoman fogalmazva „hűvösen” fogadták. Dor Hoffman izraeli újságíró a hét elején pedig arról számolt be, hogy egy helyi taxisofőr kirúgta őt a kocsijából azzal a szöveggel, hogy a „testvéreit gyilkolja” – írja Káncz Csaba a Privátbankár.hu portálon.

Hírek, lapszemle / 2022. Október 19. / 10:39

A „labdarúgás Schindlere" üldözöttek százait mentette – kivégzés volt a „jutalom"...

„A labdarúgás Schindlere, aki hősként halt meg” – írta Kertész Gézáról a La Gazzetta dello Sport. Itthon azt se tudják, Kertész Géza kicsoda – írja Hegyi Iván a Jelen hetilap legfrissebb számában. Kertész Géza (1894-1945) futballozott az FTC-ben, volt az Újpest edzője, majd Olaszországban edzőként szerzett hírnevet, Cataniában utcát is neveztek el róla. Idehaza emberek százait mentette a vészkorszakban, míg egy besúgó feljelentése nyomán kivégezték.