Szűk lett az utca: most már miénk a Klauzál tér!

2019. Szeptember 18. / 16:41


Szűk lett az utca: most már miénk a Klauzál tér!

Figyelem, ma délután 18 óráig még lehet regisztrálni a budapesti Judafest Közösségi Fesztivál egyes programjaira, szóval ne feledjék: szeptember 20-22 között ismét zsidó örömfeszt a Klauzál téren!


 A Bálint Ház újra megrendezi a Judafest Közösségi Fesztivált, a zsidó közösség éves utcabálját. Idén szűk lett az utca: most már miénk a Klauzál tér! A Judafest 75 programmal, így kulturális sétákkal, színházi produkciókkal, gasztróeseményekkel, filmvetítésekkel, tanulással, művészetekkel, installációkkal várja a közönséget, míg a legkisebbeket sok-sok játékkal! 

A nagy érdeklődés miatt néhány program regisztrációhoz kötött, amely szeptember 18-án, szerda este 18:00-kor zárul. Regisztrálni a www.balinthaz.hu/jelentkezes/ oldalon lehet. 

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani néhány programot, amelyre helyek már csak korlátozott számban érhetőek el.

1. Gyere, és vegyél részt velünk egy valódi időutazáson: téged is vár a Detectivity! Az 1940-es évekbe kerülve egy olyan karakterrel találkozunk, aki a túlélésért küzd. Végigkísérhetjük az útját, amint lépéseket tesz a menekülésért. A résztvevők nem csak megfigyelők, hanem segíthetnek a karakternek elérni a célját. A megérzéseidre és az eszedre támaszkodj. Bízz magadban. Bízz a barátaidban. Fejtsd meg a titkot, ami rád vár. Ne feledd, a gondolkodás a legerősebb fegyver. 

2. Egy vallást leginkább a tárgyain és a helyszínein keresztül ismerhetünk meg. Így kaphatunk választ olyan kérdésekre, mint hogy mitől lesz kóser egy konyha, mi a különbség egy ortodox és egy neológ rabbi között, vagy, hogy mi a kapcsolat a cionizmus és a zsidó vallás között. Ezekben segít eligazodni nekünk dr. Balázs Gábor eszmetörténész, aki az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban vezeti körbe az érdeklődőket. 

3. Simon Curtis mozija, a Hölgy Aranyban megtörtént eseményeken alapul. Maria Altmann, akit Helen Mirren alakít, egy idős zsidó asszony, aki hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel – akit Ryan Reynolds formáz meg -, hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek