Szűk lett az utca: most már miénk a Klauzál tér!

2019. Szeptember 18. / 16:41


Szűk lett az utca: most már miénk a Klauzál tér!

Figyelem, ma délután 18 óráig még lehet regisztrálni a budapesti Judafest Közösségi Fesztivál egyes programjaira, szóval ne feledjék: szeptember 20-22 között ismét zsidó örömfeszt a Klauzál téren!


 A Bálint Ház újra megrendezi a Judafest Közösségi Fesztivált, a zsidó közösség éves utcabálját. Idén szűk lett az utca: most már miénk a Klauzál tér! A Judafest 75 programmal, így kulturális sétákkal, színházi produkciókkal, gasztróeseményekkel, filmvetítésekkel, tanulással, művészetekkel, installációkkal várja a közönséget, míg a legkisebbeket sok-sok játékkal! 

A nagy érdeklődés miatt néhány program regisztrációhoz kötött, amely szeptember 18-án, szerda este 18:00-kor zárul. Regisztrálni a www.balinthaz.hu/jelentkezes/ oldalon lehet. 

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani néhány programot, amelyre helyek már csak korlátozott számban érhetőek el.

1. Gyere, és vegyél részt velünk egy valódi időutazáson: téged is vár a Detectivity! Az 1940-es évekbe kerülve egy olyan karakterrel találkozunk, aki a túlélésért küzd. Végigkísérhetjük az útját, amint lépéseket tesz a menekülésért. A résztvevők nem csak megfigyelők, hanem segíthetnek a karakternek elérni a célját. A megérzéseidre és az eszedre támaszkodj. Bízz magadban. Bízz a barátaidban. Fejtsd meg a titkot, ami rád vár. Ne feledd, a gondolkodás a legerősebb fegyver. 

2. Egy vallást leginkább a tárgyain és a helyszínein keresztül ismerhetünk meg. Így kaphatunk választ olyan kérdésekre, mint hogy mitől lesz kóser egy konyha, mi a különbség egy ortodox és egy neológ rabbi között, vagy, hogy mi a kapcsolat a cionizmus és a zsidó vallás között. Ezekben segít eligazodni nekünk dr. Balázs Gábor eszmetörténész, aki az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban vezeti körbe az érdeklődőket. 

3. Simon Curtis mozija, a Hölgy Aranyban megtörtént eseményeken alapul. Maria Altmann, akit Helen Mirren alakít, egy idős zsidó asszony, aki hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel – akit Ryan Reynolds formáz meg -, hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Börtönbe kerülnek egy betiltott brit neonáci csoport tagjai
Megemlékezések
91 éve született Anne Frank
2020. Június 12. / 10:58

91 éve született Anne Frank

Kommentek