Egyetemi Világjátékok: Fábián Sára ezüstérmet nyert Kínában

2023. Augusztus 14. / 00:00


Egyetemi Világjátékok: Fábián Sára ezüstérmet nyert Kínában

A Kínában lezajlott Egyetemi Világjátékokon a budapesti Fábián Sára sportlövő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója ezüstérmet nyert. Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményhez, és további sikereket kívánunk a fiatal tehetségnek, akinek az édesanyja a Mazsihisz, édesapja pedig az OR-ZSE dolgozója.

A kínai Csengtu városban rendezték meg az ötnapos Egyetemi Világjátékokat (Universiadét), amely az olimpia után a világ második legnagyobb multisport-eseménye. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

A mostani versenyen Magyarországot 12 sportágban 113 sportoló képviselte, köztük Fábián Sára, közösségünk tagja, aki a keddi versenynapon ezüsérmet nyert a női 25 méter pisztoly versenyszámban 30 találattal. Ebben a versenyszámban a dél-koreai Jang Dzsin állt a dobogó legfelső fokára 36 találattal

.A sportolók nemcsak egyéniben, hanem csapatban is versenyeztek: a női 50 méteres puska három pozíciós versenyszámban Horváth Lea, Lovász Dorina és Toma Dorina az ötödik helyen végzett.A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közleménye szerint a sportlövők összesített éremversenyében a magyar egyetemisták ötödik helyen végeztek Fábián Sára 10 méter légpisztolyban és 25 méter pisztolyban, valamint a Dénes Eszter, Bajos Gitta, Lovász Dorina összeállítású 10 méteres légpuska csapat által szerzett három ezüstéremmel.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 1959-ben rendezte meg az első Egyetemi Világjátékokat – korábbi nevén Universiadét -, melyen akkor még csak 985 sportoló vett részt, ez a szám mára megközelíti a 8000-et, mely az olimpia után a legnagyobb soksportos esemény. Az Egyetemi Világjátékokon idén 161 fős magyar delegáció vesz rész, melyből 113-an versenyzők, akiknek tizenkét sportágban – asztalitenisz, atlétika, evezés, íjászat, judo, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, sportlövészet, taekwondo, úszás, vívás, vízilabda – szurkolhatunk július 28. és augusztus 8. között. Huszonöt hazai és négy külföldi felsőoktatási intézményből indulnak egyetemistáink. Magyarország a nyári Egyetemi Világjátékokról (korábban Universiadén) összesen 116 arany-, 93 ezüst- és 111 bronzérmet hozhatott haza. (Forrás: Mefs.hu)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek