Egyetemi Világjátékok: Fábián Sára ezüstérmet nyert Kínában

2023. Augusztus 14. / 00:00


Egyetemi Világjátékok: Fábián Sára ezüstérmet nyert Kínában

A Kínában lezajlott Egyetemi Világjátékokon a budapesti Fábián Sára sportlövő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója ezüstérmet nyert. Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményhez, és további sikereket kívánunk a fiatal tehetségnek, akinek az édesanyja a Mazsihisz, édesapja pedig az OR-ZSE dolgozója.

A kínai Csengtu városban rendezték meg az ötnapos Egyetemi Világjátékokat (Universiadét), amely az olimpia után a világ második legnagyobb multisport-eseménye. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

A mostani versenyen Magyarországot 12 sportágban 113 sportoló képviselte, köztük Fábián Sára, közösségünk tagja, aki a keddi versenynapon ezüsérmet nyert a női 25 méter pisztoly versenyszámban 30 találattal. Ebben a versenyszámban a dél-koreai Jang Dzsin állt a dobogó legfelső fokára 36 találattal

.A sportolók nemcsak egyéniben, hanem csapatban is versenyeztek: a női 50 méteres puska három pozíciós versenyszámban Horváth Lea, Lovász Dorina és Toma Dorina az ötödik helyen végzett.A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közleménye szerint a sportlövők összesített éremversenyében a magyar egyetemisták ötödik helyen végeztek Fábián Sára 10 méter légpisztolyban és 25 méter pisztolyban, valamint a Dénes Eszter, Bajos Gitta, Lovász Dorina összeállítású 10 méteres légpuska csapat által szerzett három ezüstéremmel.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 1959-ben rendezte meg az első Egyetemi Világjátékokat – korábbi nevén Universiadét -, melyen akkor még csak 985 sportoló vett részt, ez a szám mára megközelíti a 8000-et, mely az olimpia után a legnagyobb soksportos esemény. Az Egyetemi Világjátékokon idén 161 fős magyar delegáció vesz rész, melyből 113-an versenyzők, akiknek tizenkét sportágban – asztalitenisz, atlétika, evezés, íjászat, judo, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, sportlövészet, taekwondo, úszás, vívás, vízilabda – szurkolhatunk július 28. és augusztus 8. között. Huszonöt hazai és négy külföldi felsőoktatási intézményből indulnak egyetemistáink. Magyarország a nyári Egyetemi Világjátékokról (korábban Universiadén) összesen 116 arany-, 93 ezüst- és 111 bronzérmet hozhatott haza. (Forrás: Mefs.hu)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Erősödő antiszemitizmus Olaszországban is
Megemlékezések
Ma 115 éve született Radnóti Miklós
2024. Május 05. / 09:48

Ma 115 éve született Radnóti Miklós

Mazsihisz hírek
A kormány és a Mazsihisz áttekinti a 2000-es megállapodásukat