Bálint Ház: kezdődik a lassú és fokozatos nyitás

2020. Július 06. / 16:11


Bálint Ház: kezdődik a lassú és fokozatos nyitás

„Hamarosan nyílnak az ajtók. Örömmel jelentjük, hogy elkezdtük a lassú és óvatos visszatérést a Bálint Házba, újra bejárjuk majd a tereket, életet lehelünk a hónapokra üresen hagyott közösségi térbe.Mindezt azonban nagyon fokozatosan tesszük, ügyelve arra, hogy senkit ne veszélyeztessünk" – olvasható a népszerű budapesti zsidó közösségi tér, a Bálint Ház hírlevelében.


Tizenöt hét zárvatartás után lassan és fokozatosan megnyitja kapuit a Révay utcai JCC Budapest – Bálint Ház. A fitneszterembe július 6-tól visszatérhetnek edzeni a bérletesek, de a maximális biztonság és a távolságtartás miatt előzetes regisztrációt és időkorlátot vezetnek be a létesítményben.

Ugyancsak július 6-tól – szigorú biztonsági előírások betartásával – az irodákban dolgozók egy része is visszatérhet, s ha nem is a korábban megszokott, teljes létszámban, de részben már bentről szervezhetik a különböző programokat, a Judafestet, a családi- és gyerekrendezvényeket, valamint az összes felnőttprogramot, beszélgetést. 

Idősebbeknek egyelőre nem ajánlják a házban való tartózkodást, mert szeretnék, ha egészségesek maradnának. A Bálint Házban betartják az összes biztonsági, egészséget védő intézkedést, a távolságtartást, a védőmaszk viselését, a rendszeres kézmosást, kézfertőtlenítést. Aki nem jól érzi magát, tüneteket észlel magán, hogy egyelőre ne menjen a Bálint Házba, gondoljon a többiek egészségére.

Számos program továbbra is folytatódik az online térben, további információk a Bálint Ház honlapján olvashatók.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 76 éve, hogy a nyilasok a Dunába lőtték Richter Gedeont
Hírek, lapszemle
Megjelent a Múlt és Jövő legújabb, ünnepi száma 256 oldalon

Kommentek