Bálint Ház: kezdődik a lassú és fokozatos nyitás

2020. Július 06. / 16:11


Bálint Ház: kezdődik a lassú és fokozatos nyitás

„Hamarosan nyílnak az ajtók. Örömmel jelentjük, hogy elkezdtük a lassú és óvatos visszatérést a Bálint Házba, újra bejárjuk majd a tereket, életet lehelünk a hónapokra üresen hagyott közösségi térbe.Mindezt azonban nagyon fokozatosan tesszük, ügyelve arra, hogy senkit ne veszélyeztessünk" – olvasható a népszerű budapesti zsidó közösségi tér, a Bálint Ház hírlevelében.


Tizenöt hét zárvatartás után lassan és fokozatosan megnyitja kapuit a Révay utcai JCC Budapest – Bálint Ház. A fitneszterembe július 6-tól visszatérhetnek edzeni a bérletesek, de a maximális biztonság és a távolságtartás miatt előzetes regisztrációt és időkorlátot vezetnek be a létesítményben.

Ugyancsak július 6-tól – szigorú biztonsági előírások betartásával – az irodákban dolgozók egy része is visszatérhet, s ha nem is a korábban megszokott, teljes létszámban, de részben már bentről szervezhetik a különböző programokat, a Judafestet, a családi- és gyerekrendezvényeket, valamint az összes felnőttprogramot, beszélgetést. 

Idősebbeknek egyelőre nem ajánlják a házban való tartózkodást, mert szeretnék, ha egészségesek maradnának. A Bálint Házban betartják az összes biztonsági, egészséget védő intézkedést, a távolságtartást, a védőmaszk viselését, a rendszeres kézmosást, kézfertőtlenítést. Aki nem jól érzi magát, tüneteket észlel magán, hogy egyelőre ne menjen a Bálint Házba, gondoljon a többiek egészségére.

Számos program továbbra is folytatódik az online térben, további információk a Bálint Ház honlapján olvashatók.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Szélsebesen csökken az antiszemitizmus Malajziában
Hírek, lapszemle
Bajban az angolszász zsidó média
2020. Június 15. / 16:09

Bajban az angolszász zsidó média

Közélet
286 zsidó holttestet találtak egy ukrajnai pincében

Kommentek