Itt az új zsidó naptárunk, vegyék, vigyék, szeressék!

2021. Szeptember 13. / 13:53


Itt az új zsidó naptárunk, vegyék, vigyék, szeressék!

Már kapható a zsidó időszámítás szerinti 5782-es zsinagógai évre szóló, gyönyörű kiállítású luáh, amely megvásárolható a Mazsihisz székház (Budapest, Síp utca 12.) első emeleti rabbiságán és a Kosher Deli Budapest étteremben (Budapest VII. ker., Síp utca 12.) A luáh szerkesztője Radnóti Zoltán főrabbi, az előszót prof. dr. Schőner Alfréd főrabbi írta. A borító és a grafikai tervezés Tausz Gábor Ezra munkája.


Az 5782-es évre szóló, karcsú kis kötet a polgári időszámítás szerinti 2021. augusztus 30-tól 2023. január 1-ig tartalmazza a naptárat. A következő templomi évre vonatkozó időszámítás és ünnepnapi rend mellett az elegáns kiállítású – sárga és kék színű borítóval is kapható – kötetben megtalálhatók  a legfontosabb templomi szokások és tudnivalók a zsidó hónapok és jeles napok ismertetésével. 

lu (2).jpg

Akár az előző évi luáhban, ebben is megtaláljuk a legfontosabb áldásokat magyarul és fonetikus átírásban; valamint több imát héberül, magyar fordításban, szefárd és askenázi fonetikus kiejtéssel. Kapunk egy részletes listát a fontosabb zsidó sajtóorgánumok, folyóiratok, időszaki kiadványok, honlapok és blogok címével. 

lu (1).jpg

A kötetben szerepel a Mazsihisz szervezeti leírása és összetétele a taghitközségek, intézmények, a különböző zsidó szervezetek főbb adataival, elérhetőségével együtt. Külön erénye a kötetnek, hogy a környező országok zsidó hitközségeinek elérhetőségeit is tartalmazza Ausztriától Ukrajnáig. 

Szerkesztette: Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti rabbiság igazgatója
Munkatárs: Bence Réka
Borító és grafikai tervezés: Tausz Gábor Ezra
Felelős kiadó: Heisler András, dr. Kunos Péter
Készült a Gyomai Kner Nyomda Zrt.-ben. 
Ára: 1000 Ft.


A zsinagógai naptár idei kiadása Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával jelent meg.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepi videótéka
Ónodi Eszter színésznővel lobbant fel ma az ünnep ötödik lángja
Ünnepi gasztronómia
Így süssünk az ünnepre csörögefánkot!

Kommentek