A betegek az elsők

2020. December 25. / 14:59


A betegek az elsők

Dr. Deutsch Zsuzsa évtizedes gerontológiai szaktudására a Mazsihisz továbbra is számít. Vezetőségi ülésén ezt Heisler András elnök egyértelműen kinyilvánította, amit vezetőtársai véleményükkel megerősítettek. A Mazsihisz, amint erre lehetősége lesz, visszavárja intézményébe dr. Deutsch Zsuzsát. KÖZLEMÉNY


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elkötelezett az általa fenntartott Amerikai úti Szeretetkórház betegeinek ellátásában. Tervszerűen zajlik a geriátriára fókuszáló speciális intézmény fejlesztése. A műszaki korszerűsítés mellett a szakmai fejlődést mutatja, hogy az intézményt oktatókórházzá minősítették. Ebben dr. Deutsch Zsuzsa igazgató asszonynak felülmúlhatatlan érdemei vannak. A pandémiás környezetben az intézményen belül március óta megfeszített munka folyik a koruk és állapotuk okán különösen veszélyeztetett betegállomány megvédése érdekében. 

A Szeretetkórház köztiszteletben álló igazgatónőjének aktív vezetői tevékenységét, személyes okokból, sajnos a kórház kénytelen volt március óta nélkülözni. A Mazsihisz vezetése ezt megértéssel vette tudomásul és bizakodott abban, hogy mielőbb teljes értékűen vissza tud térni az intézménybe. 

A jelenlegi rendkívül nehéz és embert próbáló időszakban azonban felelős intézményfenntartóként gondoskodni kellett dr. Deutsch Zsuzsa helyettesítéséről. A járványveszélyből adódó különleges helyzetben – mindenekelőtt a betegek érdekeire figyelemmel – dr. Kunos Péter ügyvezető a fenntartó képviseletében – a vezetés egyetértésével – megbízást adott a helyettesítésre egy, a közösségünkben évek óta orvosszakmai feladatokat önkéntesen vállaló szakembernek. A megbízott vezető egyrészt speciális infektológiai szaktudással is rendelkezik, ami a jelenlegi pandémiás időszakban különösen fontos, másrészt a korábbi tevékenysége alapján képes a kórház biztos kézzel való irányítására. 

Tekintettel arra, hogy igazgató asszony munkavégzésében továbbra is akadályoztatva van és a kórház előtt álló új feladatok új vezetést kívánnak meg, a főigazgatói poszt betöltésére a Mazsihisz pályázatot ír ki. Dr. Deutsch Zsuzsa évtizedes gerontológiai szaktudására a Mazsihisz továbbra is számít. Vezetőségi ülésén ezt Heisler András elnök egyértelműen kinyilvánította, amit vezetőtársai véleményükkel megerősítettek. 

A Mazsihisz, amint erre lehetősége lesz, visszavárja intézményébe dr. Deutsch Zsuzsát, hogy értékes tudásával tovább szolgálhassa a betegeket, szakismereteivel pedig hozzájárulhasson az oktatókórházban munkát vállaló szakemberek fejlődéséhez.  

(Dr. Kunos Péter ügyvezető dr. Deutsch Zsuzsának írott levele a honlapunkon ide kattintva olvasható.)

Mazsihisz kommunikáció

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek