A betegek az elsők

2020. December 25. / 14:59


A betegek az elsők

Dr. Deutsch Zsuzsa évtizedes gerontológiai szaktudására a Mazsihisz továbbra is számít. Vezetőségi ülésén ezt Heisler András elnök egyértelműen kinyilvánította, amit vezetőtársai véleményükkel megerősítettek. A Mazsihisz, amint erre lehetősége lesz, visszavárja intézményébe dr. Deutsch Zsuzsát. KÖZLEMÉNY


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elkötelezett az általa fenntartott Amerikai úti Szeretetkórház betegeinek ellátásában. Tervszerűen zajlik a geriátriára fókuszáló speciális intézmény fejlesztése. A műszaki korszerűsítés mellett a szakmai fejlődést mutatja, hogy az intézményt oktatókórházzá minősítették. Ebben dr. Deutsch Zsuzsa igazgató asszonynak felülmúlhatatlan érdemei vannak. A pandémiás környezetben az intézményen belül március óta megfeszített munka folyik a koruk és állapotuk okán különösen veszélyeztetett betegállomány megvédése érdekében. 

A Szeretetkórház köztiszteletben álló igazgatónőjének aktív vezetői tevékenységét, személyes okokból, sajnos a kórház kénytelen volt március óta nélkülözni. A Mazsihisz vezetése ezt megértéssel vette tudomásul és bizakodott abban, hogy mielőbb teljes értékűen vissza tud térni az intézménybe. 

A jelenlegi rendkívül nehéz és embert próbáló időszakban azonban felelős intézményfenntartóként gondoskodni kellett dr. Deutsch Zsuzsa helyettesítéséről. A járványveszélyből adódó különleges helyzetben – mindenekelőtt a betegek érdekeire figyelemmel – dr. Kunos Péter ügyvezető a fenntartó képviseletében – a vezetés egyetértésével – megbízást adott a helyettesítésre egy, a közösségünkben évek óta orvosszakmai feladatokat önkéntesen vállaló szakembernek. A megbízott vezető egyrészt speciális infektológiai szaktudással is rendelkezik, ami a jelenlegi pandémiás időszakban különösen fontos, másrészt a korábbi tevékenysége alapján képes a kórház biztos kézzel való irányítására. 

Tekintettel arra, hogy igazgató asszony munkavégzésében továbbra is akadályoztatva van és a kórház előtt álló új feladatok új vezetést kívánnak meg, a főigazgatói poszt betöltésére a Mazsihisz pályázatot ír ki. Dr. Deutsch Zsuzsa évtizedes gerontológiai szaktudására a Mazsihisz továbbra is számít. Vezetőségi ülésén ezt Heisler András elnök egyértelműen kinyilvánította, amit vezetőtársai véleményükkel megerősítettek. 

A Mazsihisz, amint erre lehetősége lesz, visszavárja intézményébe dr. Deutsch Zsuzsát, hogy értékes tudásával tovább szolgálhassa a betegeket, szakismereteivel pedig hozzájárulhasson az oktatókórházban munkát vállaló szakemberek fejlődéséhez.  

(Dr. Kunos Péter ügyvezető dr. Deutsch Zsuzsának írott levele a honlapunkon ide kattintva olvasható.)

Mazsihisz kommunikáció

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Összehangolt terrorista hadgyakorlat Izrael ellen
Hírek, lapszemle
Mai magyar zsidóság: felekezet vagy ,,egyház"?

Kommentek