Online program: Már megveheti jegyét a 9. Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

2020. November 15. / 17:36


Online program: Már megveheti jegyét a 9. Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

A közel évtizedes múltra visszatekintő fesztivált ebben az évben kizárólag online rendezik meg, a vetítések a Budapest Film Zrt. Távmozi (Puskin és Művész) rendszerén lesznek láthatók országszerte.

Idén mintegy húsz filmmel és számos kísérőprogrammal érkezik a "Zsifi".

A filmek internetes stream közvetítéssel lesznek elérhetők: ahogy a „hagyományos” moziban is, a műsorban szereplő filmeket a programban megjelölt időpontokban lehet megtekinteni Magyarország területén bárhol számítógépen, tableten, esetleg mobiltelefonon.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók; az idei válogatásban többek között Németországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Ausztriából, Norvégiából, Izraelből és Magyarországról találhatók alkotások. 

A programot az Ellenállás című amerikai film nyitja majd meg, melynek főszereplője Jesse Eisenberg (A közösségi háló, Szemfényvesztők), magyar vonatkozása pedig, hogy Röhrig Géza és Kerekes Vica is szerepel benne.

A jegyek egységes áron, 1500 forintért vásárolhatók meg a Távmozi oldalán.

A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A rendezvény főtámogatói: a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), a Thalheimer család, a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége, valamint Izrael Állam Nagykövetsége. (MTI, OS

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a mindennapok költészetéről
Zsidó kisokos
Vásti és Eszter: A két perzsa királyné
2024. Március 13. / 18:56

Vásti és Eszter: A két perzsa királyné