Gifek a családi múltról: a múlt jövője a zsidó múzeumban

2020. Február 03. / 13:24


Gifek a családi múltról: a múlt jövője a zsidó múzeumban

A családtörténet vagy a hiánya, az ismeretlensége okozza a legtöbb fájdalmat, szorongást talán az életünkben. Mit lehet csinálni a lezáratlan múlttal? Eljátszani, eljátszani vele, animálni, gifesíteni, áthozni a virtuális 21. századba. Ahogy a budapesti Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár műhelyfoglalkozásán tette sok lelkes résztvevő, ki-ki a saját családi albumával. 


Műhelyfoglalkozással egybekötött finisszázst rendeztek a napokban Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban, hogy minden korosztály számára izgalmas eszközt adhassanak a közös alkotáshoz és a családi fotóalbum kreatív újragondolásához. Hiszen habár a múlt elmúlt, mégis a kezünkben van, elrendezhetjük és szó szerint újrakeretezhetjük, megmozdíthatjuk telefonos applikációk vagy egyszerű, kézi, manuális beavatkozások révén. Gifeket csinálhatunk belőle, belőlük és minianimációkat.

múze.JPG

Ebbe a családi munkába feledkezett bele kivételesen jó hangulatban  „A HOCHSTÄDTERÉK. Családi album – előhívott múlt" című kiállítás záróeseményén több különböző nemzedék. Együtt alakították a családi album múltját, barátkoztak, játszottak, megbékéltek vele, közel kerültek hozzá, közelebb, mint az esemény előtt. És ez a múzeumi munka egyik legfőbb célja: kibékíteni minket a játékos megismerés révén a múltunkkal, a személyessel és a közössel. 

(Forrás és fotók: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Csak semmi córesz: Vita a neológiáról (videó)
Izrael
Ma este megműtik Benjamin Netanjahut
2024. Március 31. / 19:17

Ma este megműtik Benjamin Netanjahut