Anne Frank naplója az operettszínházból az áldozatok emlékére

2021. Április 15. / 11:40


Anne Frank naplója az operettszínházból az áldozatok emlékére

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából az Anne Frank naplója című mono-operát közvetíti a Budapesti Operettszínház, a címszereplő Süle Dalma. Az előadást az interneten követhetik figyelemmel április 16-án este 7 órától.


„A napló Anne Frank sorsán keresztül képviseli egy kollektív trauma feldolgozásának lehetőségeit, amivel újra és újra foglalkozni kell, hiszen a Holokauszt ténye olyan súlyos társadalmi felelősség, amit a mai napig nem tudtunk kellőképpen feldolgozni. Méltóképpen kell emlékeznünk és emlékeztetnünk. A társadalmat ért traumákról folyamatosan beszélnünk kell, ugyanis a feldolgozatlan történetek nem törlődnek” – nyilatkozta az előadás kapcsán Rátóti Zoltán rendező.

A mono-opera címszerepét Süle Dalma alakítja, aki így vallott a próbafolyamatról: „Több szakaszra bontottam a felkészülést: először elolvastam a naplót és nagyon megrendített, majd amikor elkezdtem foglalkozni magával a darabbal akkor is nagyon sokat sírtam, ezért időt hagytam magamnak arra, hogy leülepedjenek bennem a dolgok. Miután ez megtörtént megint elolvastam a naplót, azonban már azzal a tudással, hogy a darab zeneszerzője, Grigori Frid mely naplóbejegyzéseket emelte ki, és hogy neki mi volt a koncepciója erről a mono-operáról. Ezek után pedig már egy teljesen más képet kaptam a naplóról, mint első olvasásra. Anne Frank üzenete ma is érvényes! Az ő humora és életigenlése minket is megtanít hálásnak lenni a hétköznapi dolgokért. Elképesztő hittel rendelkezett ez a lány, örülni tudott annak is, ha a tetőn keresztül besütött egy napsugár és úgy tudott lesni egy résen, hogy a szellő érintse az arcát”.

Bővebb információk itt, jegyvásárlás itt.

(Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy az előadás megkezdése után nem sokkal, 19 óra 16 perckor bejön szombat szent ünnepe!)

(Forrás: Budapesti Operettszínház)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek