Az omikron miatt Izrael változtat a tesztelési politikáján

2022. Január 05. / 20:37


Az omikron miatt Izrael változtat a tesztelési politikáján

Izraelben ma bejelentették, hogy felülvizsgálják az ország koronavírus-tesztelési politikáját, mivel az omikron-variáns terjedése miatt a fertőzések száma folyamatosan nő és ennek következtében a tesztek iránti kereslet is – írja az Új Kelet online kiadása. A részleteket Nitzan Horowitz (címlapképünkön) egészségügyi miniszter ismertette.


Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter (Meretz) egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy azok a 60 év alatti, teljesen beoltott izraeliek, akik kapcsolatba kerültek egy megerősített víruahordozóval, most már otthoni gyorstesztet végezhetnek, és annak eredménye alapján kell karanténba menniük – olvasható az Új Kelet cikkében.

,,Alkalmazkodunk az új helyzethez. Az omikron-hullám más, és arra kötelez bennünket, hogy változtassunk a felfogásunkon. A vezérelv itt a magas kockázatú csoportok védelme” – mondta.

Horowitz hozzátette, hogy a minisztérium a PCR-teszteket a 60 év felettiek, valamint azon csoportok számára tartja fenn, akiknél nagyobb a kockázata a koronavírus okozta súlyos betegség kialakulásának.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: Avshalom Sassoni/Flash90)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek