Az ellenkultúra sztárja: George Berger a Hairből 70 éves

2021. December 01. / 14:34


Az ellenkultúra sztárja: George Berger a Hairből 70 éves

Amikor a háború megnyerése után született nemzedék körülnézett a bágyadt, kertvárosi, ugyanakkor hidegháborús Amerikában, nem lelé honját a hazában, ahogy európai társaik sem. Az ellenkultúra forradalma megváltoztatta a világot és legnépszerűbb arca az asztalon táncoló, ma 70 éves Berger, Treat Williams volt. Isten éltesse.

Az amerikai ellenkultúra, a nagy felszabadulás életformaforradalma és politikai forradalma úgy kapott arcot, hogy a cseh ’68, a Varsói Szerződés baráti segítségnyújtása után az ottani új hullám fiatal csillaga, a holokauszt-árva Milos Forman Amerikába ment és 10 évvel később leforgatta a Hairt. Az ellenkultúra ellenkultuszfilmjét. Amelynek ikonja George Berger volt, aki az élet nevében, a háború, az erőszak ellenében feláldozza az életét, azért, hogy a virággyerekek elhozzák nekünk a napfényt, a belső békét és a külsőt, hogy megtanuljuk újra az életet élni, mert elfelejtettük. Azóta nézzük, hogyan kéne, közvetlenül, szabadon, konvencióktól mentesen, őszintén élni, alighanem boldogabb volna.

A virággyerekek megöregedtek azóta, maga Treat Williams is az időskorba lépett ma be. Boldog öregséget kívánunk neki még sok évtizedre.

Jöjj el, napfény, várunk, napfény, jöjj el, várunk Rád.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek