Címkék

USA

Izrael / 2022. December 05. / 11:08

Blinken: az Egyesült Államok és Izrael partnersége erősebb, mint valaha

– Az Egyesült Államok és Izrael partnersége erősebb, mint valaha, és ezen nem változtatnak az amerikai adminisztráció és a leendő új izraeli kormány közötti erős véleménykülönbségek Palesztina és Irán tekintetében – hangsúlyozta Anthony Blinken amerikai külügyminiszter tegnap egy konferencián Washingtonban.

Hírek, lapszemle / 2022. November 28. / 19:56

Tanácskozás az Ábrahám-egyezmény második évfordulója alkalmából

A Külügyi és Külgazdasági Intézet és az izraeli nagykövetség közös szervezésében rendeztek ma panelbeszélgetést az Ábrahám-egyezmény 2. évfordulója alkalmából Budapesten. Az esemény résztvevője volt Jákov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet, Karima Kabbaj marokkói nagykövet asszony és Saud Hamad Al-Shamsi emirátusi nagykövet – írja az izraeli nagykövetség hivatalos Facebook-oldala.

Közélet / 2022. Október 19. / 11:10

A Fehér Ház elítélte Trump és a rapper Kanye West antiszemita kijelentéseit

A múlt hétvégén Donald Trump korábbi amerikai elnök és Kanye West rapper is antiszemita megjegyzéseket tettek. Trump becsmérelte az amerikai zsidóságot, akiknek szerinte meg kell becsülniük azt, ami Izraelben van, mielőtt még túl késő lenne. Kanye West egy amerikai médiamogul kapcsán közölte, hogy „a zsidók embere", s ő a maga részéről „fokozott készültségi állapotba helyezte magát a zsidókkal szemben".

Hírek, lapszemle / 2022. Július 13. / 20:28

Joe Biden amerikai elnök Izraelben: „Soha ne felejtsetek!”

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden ma megérkezett Izraelbe, ahonnan – a legmagasabb rangú állami vezetőkkel való tárgyalások után – Szaúd-Arábiába vezet majd az útja. A Haaretz véleménycikke Biden látogatása kapcsán azt írja: az elnöknek az „új” Közel-Keletről egészen más képet festenek az izraeliek, mint az arab tárgyalópertnerek, sőt, egészen mást várnak Amerikától Izraelben, mint a térség arab országaiban.