Címkék

Hegedűs a háztetőn

Megemlékezések / 2023. Március 09. / 14:26

A szellem és a kultúra embere volt: az Izrael-díjas Hajim Topol, vagyis Reb Tevje emlékére

„Az egyik legkiválóbb, legtehetségesebb izraeli színművész volt, aki számos színpadot meghódított Izraelben és a tengerentúlon, megtöltötte jelenlétével a mozivásznakat, és különösen mélyen a szívünkbe hatolt. Nagyon fog hiányozni” – búcsúztatta Jichák Hercog államelnök.

Megemlékezések / 2023. Március 09. / 07:55

Gyász: elhunyt Hajim Topol, a legendás Tevje

– Izraelben 87 éves korában elhunyt Hajim Topol, Izrael legismertebb színésze, a Hegedűs a háztetőn legendás tejesembere – jelentette ma az izraeli média. Színpadi és filmes munkásságával elnyerte Izrael legnagyobb elismerését, az Izrael-díjat, a Golden Globe-díjat kétszer is megkapta, emellett a világhírű színészt jelölték Oscar- és Tony-díjra is. Fakadjon áldás emlékéből!

Kultúra / 2023. Január 19. / 17:33

Szeged: Rabbi is segíti a Hegedűs a háztetőn próbafolyamatát, hogy minél hitelesebb legyen az előadás

A világ egyik legnépszerűbb musicalje, a Hegedűs a háztetőn márciusi bemutatójára készül a Szegedi Nemzeti Színház társulata. A darabot Barnák László rendező napok óta próbálja a stábbal a Pick Szabadidőközpontban. Csütörtökön a csapat vendége volt Kendrusz Attila rabbijelölt, a Szegedi Zsidó Hitközség vallási vezetője, aki a zsidó szertartás részleteibe avatta be a szereplőket.