Címkék

Egészségügy

Mazsihisz hírek / 2023. Február 15. / 10:16

Fontos: Kedvezmények közösségünk tagjainak a Szeretetkórházban

Elindult a járóbeteg szakellátás a Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórházban, ahol beutaló nélkül lehet igénybe venni a szemészet, nőgyógyászat és urológia szolgáltatásait, míg további hat járóbeteg szakellátásra a Szeretetkórházba címzett háziorvosi beutalóval lehet jelentkezni. A fizetős rendeléseken a zsinagógai körzetek tagjai 20 százalék kedvezményt kapnak egy közösségi kártya birtokában.

Koronavírus / 2023. Január 10. / 12:40

Izraeli kutatók jó híre a koronavírus elleni új oltóanyagokról

– A Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett omikron adaptált COVID-19 emlékeztető oltóanyag jelentősen csökkentette a kórházi felvételeket az idős betegek körében – írja a Portfolió.hu a Reuters értesülésére hivatkozva. Az izraeli kutatók bejelentése az első bizonyíték ennek az oltásnak a valós hatékonyságára.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 05. / 10:43

Mazsihisz Szeretetkórház: A látogatási tilalom megszűnt, megnyit a zsinagóga is

A koronavírus által sújtott járványhelyzetben látogatási tilalom volt érvényben a Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórházban. Az intézményben a napokban bejelentették, hogy megszűnik a látogatási tilalom, ma pedig a kórház Facebook-oldalán közzétették azt is, hogy holnaptól az intézmény zsinagógájában újraindul a hitélet, újra lesz szombatfogadás.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 15. / 10:56

Átadták a Mazsihisz Szeretetkórház felújított épületszárnyát

Ünnepélyes keretek között átadták tegnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő Szeretetkórház Reichmann-szárnyát, amelynek felújítása az intézmény rekonstrukciójának III. ütemeként valósult meg. Ebben az épületrészben kap helyet az I. Belgyógyászati Osztály.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 05. / 10:42

Kiválóan felszerelt mentőautóval gazdagodott a Mazsihisz Szeretetkórháza

A Mazsihisz Szeretetkórháza betegszállításra és rendezvénybiztosításra is alkalmas, a legmagasabb szintű egészségügyi felszereltséggel rendelkező esetkocsival gyarapodott, amely már megkapta a működési engedélyt, és az elmúlt napokban szolgálatba is állították – derül ki a Szeretetkórház hivatalos Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből.

Hírek, lapszemle / 2022. Szeptember 05. / 10:30

Egymillió forint adomány a miskolci hitközségtől a helyi kórháznak

A Miskolci Zsidó Hitközség jótékonysági koncertet szervezett a helyi Művészetek Házában, ahol a Budapest Klezmer Band lépett föl. A rendezvényen gyűjtött felajánlást a szervezők ünnepélyes keretek között adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház képviselőinek – írja a Boon.hu helyi hírportál. A kórház saját forrásból 1 millió forinttal egészíti ki az adományt. A kezdeményezést a Mazsihisz is támogatta.