Címkék

Túszok

Izrael / 2023. November 26. / 20:56

Izrael: Újabb túszok szabadultak ki, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek

A katari kormány közvetítésének köszönhetően vasárnap újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Izrael / 2023. November 26. / 17:41

Újabb túszokat engedett el a Hamász szombat este, köztük egy magyar állampolgársággal is rendelkező nőt

A kiszabadult nyolc izraeli gyermek és öt nő nagy részét a Beeri nevű, a Gázai övezettel szomszédos kibucból rabolták el a Hamász október 7-i terrortámadásában, és az azóta eltelt ötven napban a Gázai övezetben ismeretlen helyen őrizték őket.

Izrael / 2023. November 25. / 18:33

Elhalasztják a túszok kiengedését, Izraelt vádolják a palesztin terroristák

Szombaton 14 izraeli túszt engedtek volna szabadon 42 palesztin fogolyért cserébe. A Hamász azonban azt állítja, hogy Izrael nem teljesíti a megállapodás rá vonatkozó részét.

Izrael / 2023. November 22. / 11:30

Izrael: csütörtök reggel szabadulhatnak az első túszok

Több mint nyolcórás éjszakai tanácskozás után fogadták el az megállapodást, melyet a miniszterek többsége megszavazott. Ellene voksoltak Itamár Bengvír vezetésével a jobboldali Zsidó Erő nevű párt miniszterei, de a kezdetben szintén szemben álló, szintén a politikai paletta jobb szélén álló Vallásos Cionisták párt tárcavezetői Becalel Szmotrics vezetésével végül mellette szavaztak.