Címkék

neonácik

Közélet / 2024. Február 14. / 10:23

BRFK: Véget ért a kitörés napja miatt elrendelt fokozott ellenőrzés

A kitörés napjával összefüggésben elrendelt fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök négy nap alatt összesen 309 embert igazoltattak. Hat férfit előállítottak, közülük kettőt lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt. Erőszakos bűncselekmény nem történt – közölte ma a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Közélet / 2024. Február 11. / 08:58

Rendőri intézkedések a kitörés napját ünneplő szélsőségesekkel szemben

– Budapesten összesen négy férfit előállítottak: kettőt lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt, tőlük fegyvernek látszó eszközöket (feltehetően airsoft fegyvereket) foglaltak le, amiket szakértő vizsgál – írja a rendőrség honlapja. A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök tegnap 173 embert igazoltattak.

Közélet / 2024. Február 07. / 20:14

Megjöttek a német neonácik Budapestre

Felkavaró volt látni ma délután azt a kilenc-tíz német neonácit, aki fényes nappal ordítozva vonult Budapesten. Nyilván arra a neonáci rendezvényre jöttek, amelyet ezen a hétvégén rendeznek „valahol Magyarországon". Reméljük, hogy nemcsak mi vettük észre őket, hanem a rendvédelmi szervek is értesültek a megérkezésükről.

Közélet / 2024. Február 07. / 13:25

Szervezkednek a neonácik a hétvégére

A Vér és Becsület magyar neonáci szervezet idén is szervezkedik annak érdekében, hogy „megemlékezzenek" a kitörés napjáról, amit ők a „becsület napjának" neveznek. Az eseményt – mint a honlapjukon bejelentették – „eltérő és titkos" helyszíneken rendezik valahol „Magyarország területén" február 9-10-én, azaz ezen a héten pénteken és szombaton. Az igazából becstelen rendezvényre hazai neonácikon kívül külföldieket is várnak.

Közélet / 2023. Október 20. / 10:55

„Neonácik jönnének Újpestre! Na, azt próbálják meg!"

A fönti cím Déri Tibor negyedik kerületi DK-s polgármester Facebook-posztjából származik, amelyben Újpest baloldali vezetője így fogalmaz: „A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!".