Címkék

Külker Technikum

Zsidó világ / 2024. Május 10. / 15:12

A zsidó temetők megóvása – Küldetésben a Külkereskedelmi Technikum tanulói

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikumnak egyik kiemelkedő projektje a zsidó temetők és sírhelyek rendbetétele. A program különlegessége, hogy az intézmény és a BZSH Dávid Király Kollégium tanulói végzik el a munkálatokat.

Zsidó világ / 2024. Május 02. / 15:12

Temetőtakarítás Kecskeméten

A Kecskeméti Zsidó Hitközség meghívására a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikum és a BZSH Dávid Király Kollégium tanulóiból és tanáraiból álló 45 fős csoport ma egész nap a kecskeméti zsidó temetőben végez önkéntes temetőgondozási feladatokat.

Oktatás / 2024. Április 02. / 16:33

9. évfolyamon is indulnak az okleveles technikus képzések a BZSH Külker Technikumban

2024. szeptemberében mindkét meghirdetett szakon, tehát „Kereskedő és webáruházi technikus”, valamint „Logisztikai technikus” szakon indulnak nyelvi előkészítő évfolyammal bővített szakképzéseink. Mindkét szakon okleveles technikusi végzettség megszerzésére lesz lehetőség a 13. évfolyam végén zajló Szakmai vizsgák sikeres teljesítése után.

Oktatás / 2023. November 28. / 14:26

Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum ⁉ Legyen a kettő egyben‼

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Külker Technikum 2024 őszétől olyan szakképzéseket is indít, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak. A klasszikus értelemben vett technikumokhoz és gimnáziumokhoz képest ötvözi a kettő előnyös tulajdonságait.

Oktatás / 2023. November 13. / 16:04

Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum? – Legyen a kettő egyben!

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikumban eddig érettségi utáni szakképzések zajlottak, s jelenleg is több mint 1000 tanuló igyekszik nálunk megszerezni új szakmáját. 2024 őszétől azonban a helyzet megváltozik: olyan szakképzéseket is indítunk, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak.

Oktatás / 2023. November 01. / 20:35

Iskolaválasztás előtt: különleges képzéseket kínál a Külker Technikum

Gyakorlatias szemléletű szakmai felkészítés, közvetlen elhelyezkedési lehetőségek és továbbtanulási esélyek, akár párhuzamosan. Mindent nyújt, amit egy jó gimnázium és mindent, amit egy jó szakképzés: tájékozottság, alkalmazkodóképesség, stabil megélhetést biztosító szakmai kompetenciák és még idegen nyelvek ismerete is.

Oktatás / 2023. Április 17. / 10:19

A gereblyézés közössége és egy falu hordozható zsidó emlékezete

A Külkereskedelmi Technikum diákjai hétfő reggel az Óbudai Zsidótemetőben dolgoztak a tavaszi napfényben, a Holokauszt emléknapjának másnapján. A közösséget formáló kegyeletes, aktív emlékezés jegyében.