Címkék

felsőoktatás

Oktatás / 2024. Március 04. / 09:33

Magyar zsidó diákokat is vár az izraeli székhelyű WUJS

A Cionista Világszervezet múlt héten Jeruzsálemben megrendezett konferenciáján találkoztunk Jana Naftaljevával, a 100 éve alapított Zsidó Diákok Világszövetsége (World Union of Jewish Students – WUJS) elnökével, akitől megtudtuk: mivel Magyarországon jelenleg nincs tagszervezetük, örömmel várják a csatlakozókat.

Oktatás / 2024. Január 28. / 11:05

A tudomány és a hagyomány közösségépítő ereje, közel 150 éve Budapesten

Az Országos Rabbiképző -Zsidó Egyetem (OR-ZSE) felvételt hirdet a 2024- 2025. tanévre. Az Egyetem az egyetlen nagymúltú zsidó felsőoktatási intézmény Magyarországon, ahol zsidó kultúrát és hagyományt lehet tanulni. Az államilag akkreditált képzések felvételi jelentkezési határideje: 2024. február 15.

Izrael / 2023. December 31. / 11:10

Izraelben több hónapos késéssel megkezdődött a felsőoktatási tanév

Jelenleg mintegy ötvenötezer diák tartalékos katonai szolgálatot teljesít az október 7-én kitört háború különböző frontjain, és a hadsereg miattuk újabb halasztást kért, de az egyetemek és főiskolák vezetése a tanév megnyitása mellett döntött, hogy a nyári szünet terhére ugyan, de idén is működhessen Izraelben a felsőoktatás.

Hírek, lapszemle / 2023. December 11. / 10:49

Lemondott a Pennsylvaniai Egyetem Izrael-ellenes tüntetéseket védő rektora 

Liz Magill rektor lemondásának előzménye, hogy a kongresszusi alsóház felsőoktatási antiszemitizmust vizsgáló testületének ülésén – amelyen két másik Ivy League-egyetem, a Harvard és az MIT vezetőivel közösen vett részt – vonakodott határozottan antiszemitizmusként elítélni az intézményeikben szervezett Izrael- és zsidóellenes tüntetéseken elhangzott kijelentéseket. Az ülés után mindhárom rektor komoly kritikák kereszttüzébe került.