Rumbach: A súlyosan lebetegedett tatai nővér fogja elhelyezni az egyik mezüzét

2021. Június 09. / 13:01


Rumbach: A súlyosan lebetegedett tatai nővér fogja elhelyezni az egyik mezüzét

Szerző: Kácsor Zsolt

Egy egész ország ismerte meg Nagy Gergelyné Hajnalka nevét, aki a tatai kórház egyik ápolónőjeként kapta el a koronavírus-fertőzést, s az intenzív osztályon összesen 105 napot töltött, amiből 42 napig géppel lélegeztették. Habár súlyos szövődményektől szenved, még mindig vissza szeretne menni dolgozni. A Rumbach zsinagóga holnapi avatásán abban a megtiszteltetésben részesül, hogy ő helyezheti el az egyik mezüzét. 


Az 54 éves Nagy Gergelyné Hajnalka 1986 óta dolgozik ápolónőként a tatai kórházban. A nevét azután ismerte meg a közvélemény, hogy ő maga is elkapta a vírust, amely különösen súlyos tüneteket és szövődményeket okozott nála. Most már jobban van, de az egészsége közel sem a régi. 

Arra a kérdésre, hogy hogyan érzi magát, Nagy Gergelyné azt mondta: járni úgy-ahogy már tud, a korábban üszkösödésnek indult ujjait is képes már használni, s most igazából annak örül, hogy nem kellett az ujjait amputálni. A vírusfertőzés szövődményeként maradandó veseelégtelenséget kapott, ennek következtében magas vérnyomása lett, a tüdeje pedig még mindig csak 50 százalékos kapacitással működik.

24O02koronasneniZI-4142970-scaled.jpgNagy Gergelyné Hajnalka (Fotó: Kemma.hu)

Az egészségi állapota ellenére örömmel vállalta, hogy jelen legyen a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga holnapi avatásán.

– Nagyon nagy megtiszteltetés ért, nem is tudom, kinek köszönhetem meg – mondta mai, telefonos megkeresésünkre az ápolónő. – Még nem jártam a Rumbach zsinagógában, de kíváncsi vagyok rá. Megnéztem az interneten a felújítás utáni képeket, teljesen lenyűgözött az épület!

S hogy milyen tervei vannak? Született ápolónőnek tartja magát, ezért eltökélt szándéka, hogy visszatér dolgozni a kórházba. Tudja, hogy valószínűleg nem lesz képes ugyanolyan szinten ellátni a munkáját, mint korábban, de úgy érzi, neki ott van a helye, mint fogalmazott: „azt hiszem, éppen azért vagyok még mindig itt, mert van teendőm az emberek között”. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek