A győri Széchenyi Egyetemi Csoport támogatja a Zsidók Győri Gyökerei Alapítványt

2023. November 12. / 11:56


A győri Széchenyi Egyetemi Csoport támogatja a Zsidók Győri Gyökerei Alapítványt

A győri zsidó polgárok deportálásának 80. évfordulójáról történő méltó megemlékezés keretében a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány Világtalálkozót rendez a Holokausztot túléltek leszármazottai részére Győrben, 2024. július 4-7 között.

A Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma 2023. októberi ülésén jóváhagyta a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány támogatási kérelmét és a döntésnek megfelelően támogatja a jövő évben megrendezésre kerülő Világtalálkozót. Ezen túlmenően az Alapítvány által fenntartott Széchenyi István Egyetem kiállítást szervez a győri zsinagógában „Zsidó Kiválóságok Múzeum” címmel, amely a szakrális épület állandó kiállítása lesz.

A találkozó előkészületei rendben folynak a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány gondozásában.

Krausz Péter, az Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint „örömteli és megtiszteltető, hogy a győri egyetem, helyi vállalatok, valamint országos szervezetek komoly erkölcsi és anyagi támogatást biztosítanak a 80 évvel ezelőtti tragikus eseményekre történő méltó emlékezéshez, illetve a Világtalálkozó megszervezéséhez. 

Az intézményi és az egyéni támogatások, ez utóbbiak is több millió forintot tesznek ki, valamint sokak önkéntes munkája a társadalmi felelősségvállalás szép példáját mutatják. A nemzetközi találkozó iránti érdeklődés nő és jelzi, hogy jelentős az igény a megemlékezés tervezett formájára.”

A rendezvény további kiemelt intézményi támogatói: AUDI HUNGARIA Zrt, GRABOPLAST Zrt, JDC MOZAIK HUB, MAZSIHISZ és RÉGENS.

győri-zsidók-logósor.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 115 éve született Radnóti Miklós
2024. Május 05. / 09:48

Ma 115 éve született Radnóti Miklós

Zsidó világ
Binjomin rabbi: Miért imádkozzunk?
2024. Június 06. / 17:09

Binjomin rabbi: Miért imádkozzunk?