Rivlin elnök üzenete a függetlenség napjára

2021. Április 15. / 18:11


Rivlin elnök üzenete a függetlenség napjára

Nagy büszkeséggel tekintünk vissza eredményeinkre, amelyek népünk minden tagjának eredménye szerte a világon. Sok kihívás és ellenségeink próbálják aláásni létünket, ezekkel kell szembe néznünk nap, mint nap – olvasható Reuven Rivlin izraeli államelnök üdvözletében, amely a függetlenség napja alkalmából íródott a világ zsidóságának.


Kedves Barátaim!

Hamarosan megünnepeljük Izrael Állam függetlenségének napját, Jom Haatzmautot. Ez alkalomból szeretném üdvözletemet küldeni Jeruzsálemből, a zsidó nép és Izrael Államának fővárosából.

A világ még soha nem volt tanúja egy olyan nemzet újjáéledt szuverenitásának, amely sikeresen küzdött azért, hogy egy független államot alapítson kétezer év száműzöttség, deportálás, pogrom, a teljes megsemmisítés kísérlete, valamint a hit próbája után. Mindezek ellenére, visszatértünk apáink földjére, hogy itt alapítsuk meg nemzetünk otthonát.

Nagy büszkeséggel tekintünk vissza eredményeinkre, amelyek népünk minden tagjának eredménye szerte a világon. Sok kihívás és ellenségeink próbálják aláásni létünket, ezekkel kell szembe néznünk nap, mint nap. Nemzetünk egyre több gyökeret fektet le, folyamatosan növekszik, és egyre erősebbé válik. Minden év új kihívásokkal jár. Az elmúlt évben minket is elértek a világjárvány kihívásai, amely szinte minden ország életét megbolygatták a világban. Mégis reményekkel várjuk, hogy valódi együttműködés és partnerség révén ezt is legyőzzük, és további lehetőségeket találjunk új eredmények elérésére.

Az előző év a Covid-19 járvány miatt nehéz, de egyben az új lehetőségek örvendetes éve is volt a régióinkban. Aláírásra került az Ábraham-egyezmény és a kapcsolatok normalizálódtak több arab nemzettel. Ennélfogva reméljük, hogy harmonikusabb jövő elébe nézhetünk.

Reméljük, hogy jövőre már együtt Izraelben ünnepelhetjük Yom Haatzmaut-ot. Addig is szeretnék meghívni mindenkit, csatlakozzon testvéreihez Izraelben és az egész világon virtuálisan, hogy együtt ünnepeljük meg Izrael függetlenségének napját.

Boldog Függetlenség Napját!

Üdvözlettel,

Reuven Ruvi Rivlin

Jeruzsálem, 2021. április 15.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek