Mazsihisz-látogatás a megújult munkaszolgálatos emlékműnél Kőszegen

2020. Július 20. / 11:03


Mazsihisz-látogatás a megújult munkaszolgálatos emlékműnél Kőszegen

Kőszeg polgármesterével, Básthy Bélával találkozott Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke múlt pénteken. A Vas megyei városban tett látogatáson elhangzott, hogy a Hadtörténeti Intézet, a kőszegi önkormányzat és a Mazsihisz együttműködésében megvalósult, a munkaszolgálatosok emlékét megörökítő helyi projekt átadásra kész, és – amint a járványhelyzet megengedi – újra meghirdetik az átadó ünnepséget.


Tavasz folyamán megújult a kőszegi munkaszolgálatos emlékmű, továbbá több tájékoztató tábla került ki azon helyekre, ahol a kényszermunkára elhurcoltakhoz kötődő emlékek találhatók a város környékén. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a kőszegi önkormányzat és a Mazsihisz együttműködésében megvalósult projektet ünnepélyes átadása a járványhelyzet miatt későbbre tolódott.  

kőszeg1.JPGBásthy Béla és Heisler András a kőszegi helyszínen (Fotók: Turbók Attila/Kőszeg)

Az emlékösvényen múlt pénteken Básthy Béla polgármester vezette körbe Heisler András Mazsihisz-elnököt, hogy ő is lássa: rendben elkészült a közös vállalás. Minden adott arra, hogy az ünnepélyes átadót újra meghirdethessük, ha ezt a járványhelyzet engedi.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek