A Fővárosi Zsidó Oktatásért posztumusz díj Csillag Ferencnek

2020. Június 12. / 15:36


A Fővárosi Zsidó Oktatásért posztumusz díj Csillag Ferencnek

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke Heisler András és ügyvezető igazgatója dr. Kunos Péter, a „Fővárosi Zsidó Oktatásért posztumusz” díjban részesítette a közelmúltban elhunyt kiváló szakembert Csillag Ferencet, a Mazsihisz oktatási osztályának néhai vezetőjét: a zsidó oktatásért végzett kivételesen felkészült és páratlanul odaadó munkájáért.

Csillag Ferenc kiváló általános iskolai tanárból lett iskolaigazgató, intézményvezető fiatalon, komoly felkészültséggel, nagy tanítási gyakorlat birtokában lett az oktatásigazgatás rendkívül elmélyült, alapos szakemberévé. Irányította kerületi önkormányzati fenntartó oktatásigazgatási munkáját, volt vezető fővárosi oktatási háttérintézményben, dolgozott a Pető Intézetben, kutatóként publikált szakmai fórumokon és a felsőoktatás is foglalkoztatta előadóként.

Emellett segítette az utóbbi években a Mazsihisz oktatási munkáját is lelkiismeretesen és felkészülten, a közösségi oktatási intézmények befogadó, gyereknek, szülőnek, tanárnak egyaránt otthont kínáló atmoszféráját óvta, erősítette az óvodától az egyetemig terjedő kompetenciájával, a szeretet és a bizalom légkörét teremtette meg maga körül, kivételes és minden korosztályt szelíden, fölényesség nélkül tanító pedagógus-alkatával.

Oklevel_Posztomusz_cikkbe.jpg

Hívő, zsinagógajáró emberként dolgozott a katolikus felsőoktatásban, mindenkinek tudott segíteni, figyelme és tudása szinte mindenre kiterjedt és így kötött össze csoportokat, intézményeket, hiteket. Mind kivételes szakmai pályája, mind rendkívüli személyes kvalitásai méltóvá teszik őt „A Fővárosi Zsidó Oktatásért posztumusz díj” elismerésre.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek