Szédület a Bulcsú utca 21/a-ból

2022. Március 29. / 17:01


Szédület a Bulcsú utca 21/a-ból

Egy hete beszámoltunk honlapunkon Kósa Gergely festőművész új, Szédület című kiállításáról, most pedig – kedvcsináló gyanánt egy kiállításlátogatáshoz – egy fotógalériát teszünk közzé a különleges tárlatról. Az anyag fókuszában a budapesti Bulcsú utca 21/a alatt található épület áll, ahol a művész gyermekkora óta él, s amelynek mindennapjait sok éve feszőművész szemmel figyeli. 

Ebben a XIII. kerületben lévő házban, a  Bulcsú utca 21./a alatt valaha egy másik alkotó is lakott: maga Kassák Lajos költő és képzőművész. Jelenleg pedig Kósa Gergely otthona található itt, amely immár nemcsak az övé, hanem mindannyiunké, akik megnézzük ezeket a képeket, s fölfedezzük rajtuk: saját magunkat. Hiszen a ház természetesen csak ürügy és kiindulópont az emberábrázoláshoz, csak ugródeszka, méghozzá olyan ugródeszka, amely befelé, a lélek mélységei felé mutat utat. 

A Szédület című tárlat megtekinthető április 22-ig, keddtől szombatig 13 és 18 óra között a Kahan Art Space galériában, a hetedik kerületi Nagy Diófa utca 34. szám alatt.

(Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a szombat ezen a héten pénteken 18 óra 55 perckor jön be, és szombaton este 20 óra 1 perckor megy ki.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek