Percek tánca: videóklipek Szenes Hanna verseire

2020. Szeptember 10. / 12:37


Percek tánca: videóklipek Szenes Hanna verseire

Szerző: Kácsor Zsolt

A vészkorszakban Budapesten kivégzett Szenes Hanna mártír-költő versei alapján készültek azok a videóklipek, amelyek ezen a héten kerültek föl a YouTube videómegosztóra. A produkciók – amelyek a Percek tánca című előadás betétdalai – a CleanArt és a Sabbathsong Klezmer Band közreműködésében valósultak meg.


A budapesti Spinoza Színházban Percek tánca címmel mutatták be azt az előadást, amely Szenes Hanna mártír-költő életét mutatja be a versei felhasználásával. A zenés játékot Masa Anita állította össze, a zenéjét Szentkirályi György és a Sabbathsong Klezmer Band szolgáltatta, az előadás művészeti vezetője és zenei szerkesztője Masa Tamás volt.

Ennek az előadásnak a betétdalaiból születtek azok a videóklipek, amelyek az elmúlt napokban kerültek föl a YouTube videómegosztóra. Akik annak idején nem látták színházban a produkciót, most meghallgathatják az interneten, hogy miként hangzanak Szenes Hanna versei Szentkirályi György által megzenésítve, a Sabbathsong Klezmer Band előadásában. Szenes Hanna szerepében az együttes kiváló hegedűsét, Bódi Mónikát láthatják. Íme!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek