Olaszul is megjelenik Szántó T. Gábor sikerkönyve

2020. December 07. / 15:45


Olaszul is megjelenik Szántó T. Gábor sikerkönyve

Szerző: Kácsor Zsolt

Az Edizioni Anfora kiadásában olaszul is napvilágot lát Szántó T. Gábor író 1945 és más történetek című könyve. Az elbeszéléskötet januárban jelenik meg Janczer Richárd fordításában.


Három évvel ezelőtt a Noran Libro kiadásában jelent meg Szántó T. Gábor író elbeszéléskönyve 1945 és más történetek címmel. A könyv címadó írása a kortárs magyar novellairodalom egyik remeke: a műben két hallgatag zsidó útját követhetjük nyomon, akik a vészkorszak poklából térnek vissza egy faluba egy titokzatos szállítmánnyal, s annak még titokzatosabb céljával. Visszatérésük félelmet, pánikot és felzúdulást kelt a falu indokoltan bűntudatos lakosságának körében.

szántó.pngSzántó T. Gábor

Az írásból Török Ferenc rendezésében készült játékfilm jelentős hazai és nemzetközi sikert aratott: elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivá közönségdíját, és díjat kapott az Egyesült Államokban is. 

A könyvet – amelynek egyébként már kínai fordítása is van – hamarosan az olasz olvasók is kézbe vehetik a közép-európai irodalomra szakosodott Edizioni Anfora kiadásában. Az 1945 e altre stories című könyv fordítója Janczer Richárd . Az Edizioni Anfora kiadó olyan remekírók műveit adta ki már olaszul, mint  például Kosztolányi Dezső, Szabó Magda vagy Oravecz Imre

(Forrás: Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
A Mazsihisz-elnök Lapidnak és Ganznak: „Veletek vagyunk!”
Mazsihisz hírek
Izrael-Irán: A Mazsihisz üdvözli a magyar kormány reagálását
Mazsihisz hírek
Dr. Kunos Péter, a közösség első számú szolgálója