Nem tudhatom – Radnóti és korunk a Zsidó Kulturális Fesztiválon

2022. Augusztus 01. / 11:16


Nem tudhatom – Radnóti és korunk a Zsidó Kulturális Fesztiválon

Mácsai Pál, Fullajtár Andrea, Dés László, Dés András, Lukács Miklós zenés irodalmi estje a Zsidó Kulturális Fesztiválon 2022. szeptember 7-én, szerdán este 7 órakor a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

09_07_Rumbach_Radnoti_post.jpg

Egy rendkívül izgalmas, szuggesztív estet hozott létre két kiváló színész: Mácsai Pál Kossuth-díjas és Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színművészek, valamint három fantasztikus muzsikus: Dés László, Kossuth-díjas szaxofonművész, zeneszerző, Dés András, a fiatal zenészgeneráció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalomművész. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó, hanem vers, próza és zene egyedi párbeszédéről: a zenei improvizációk a prózában és versben elhangzott gondolatokra reflektálnak. A művészetek közti átjárhatóság, valamint az előadók eredetisége teszik a produkciót még különlegesebbé.

Az esten Radnóti Miklós versein, a költő felesége, Gyarmati Fanni naplórészletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül Radnóti kortársainak írásai is szerepelnek, olyan szövegek, amelyek kapcsolódnak a tragikus sorsú költő életéhez, munkásságához és korához. Megrázó, nem mindennapi élményben lesz részünk az előadók érzékeny, szuggesztív tolmácsolásában. Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző, szerkesztette: Dés László és Mácsai Pál.

JEGYÁR: 5900 Ft.
JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA 

*Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!
* Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Zsidó ünnepek az 5784-es zsinagógai évben
2023. Szeptember 17. / 20:03

Zsidó ünnepek az 5784-es zsinagógai évben

Hírek, lapszemle
Dr. Grósz Andor washingtoni útjának amerikai olvasata a Szombatban
Közlemények
Közlemény a Horthy-megemlékezés kapcsán
2023. Szeptember 05. / 16:51

Közlemény a Horthy-megemlékezés kapcsán