Holnaptól ismét Judafest – csak kicsit másképp

2020. Szeptember 09. / 15:06


Holnaptól ismét Judafest – csak kicsit másképp

Összesen 37 kulturális program 25 partnerrel együttműködve 4 napon át – számokban így néz ki az idei virtuális Judafest a JCC Budapest – Bálint Ház szervezésében. A programsorozat szeptember 10-én, csütörtökön kezdődik és szeptember 13-ig, vasárnapig tart. A tizenharmadik Judafesten lesznek zenei, irodalmi, gasztronómiai, vallási, intellektuális és beszélgetős, valamint egyéb kulturális és közösségi rendezvények. 


– Mondhatnánk, hogy nem valami szerencsés szám ez a tizenhárom, hiszen a zsidó közösség legnagyobb fesztiválját most először nem tarthatjuk meg olyan módon, ahogy azt a korábbi években megszokhattátok. Nem lesz nagy utcabál, ahol a hömpölygő embertömegben szemezgethetünk a zsidó kulturális és közösségi események közt, találkozva barátainkkal, ismerősökkel, egymással. Nem szervezhetünk nagy koncerteket, kóstolókat, gyerekprogramokat. Mindezt azért nem tehetjük, mert fontosabbnak érezzük szűkebb és tágabb közösségünk, és az érdeklődők egészségét és biztonságát, mint bármi más szempontot – írja köszöntőjében Kenesei Marcell, a a JCC Budapest – Bálint Ház nemrégiben kinevezett, új igazgatója.

Mint az igazgató fogalmaz, mindannyiunkat nehézségek elé állít ez a távolságtartós, szabály-betartós, fokozottan-odafigyelős helyzet. De felhívja a figyelmet arra is, hogy ma már sok-sok eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy ilyen helyzetben kapcsolatban tudjunk maradni egymással. Ilyen eszköz a ZOOM, a Facebook, a kép- és videómegosztás, összességében az online világ, így hát – kéri Kenesei Marcell – „találjuk meg együtt a módját, hogy ápoljuk szokásainkat, tradícióinkat, megőrizzük és egyben relevánssá tegyük értékeinket".

A tizenharmadik Judafest programja ide kattintva elérhető.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek