Holnap megnyit a Zsidó Történeti Múzeum Nagyváradon

2020. Május 18. / 10:03


Holnap megnyit a Zsidó Történeti Múzeum Nagyváradon

A szükséges egészségvédelmi óvintézkedések mellett holnaptól, május 19-től megnyitja kapuit nagyváradi Zsidó Történeti Múzeum. Az intézménynek helyet adó épület több mint nyolcvan évig zsinagógaként működött, egyike volt a Nagyváradon működő huszonkilenc zsinagógának.


A nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóközleménye szerint keddtől vasárnapig 10.00 – 13.00 és 14.00-18.00 órák között újra lehet majd látogatni a Zsidó Történeti Múzeumot, amely az egykori kis-zsinagóga épületében működik a Városháza utca 25. szám alatt.

A múzeumba csak maszkkal lehet belépni, a pénztárnál legfeljebb két személy vagy egy család belépését engedélyezik egyszerre.  Belépéskor a látogatóknak fertőtleníteni kell a kezüket, és kötelező lesz a fertőtlenítő szőnyeg vagy a cipőtalpra való speciális fertőtlenítő szer használata. A bejáratnál megmérik a látogatók lázát, és nem léphet be, akinek legalább 37,30 Celsius fokos a testhőmérséklete, vagy náthás, légúti megbetegedésben szenved. 

A Zsidó Történeti Múzeumban egyszerre maximum 25 személy tartózkodhat,  a kiállítótermekbe egy időben maximum két személy vagy egy család léphet be.

Címlapkép: ErdOn.ro

Forrás: Erdély Online

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek